SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Zeytin ne yumuşuyor ne küfleniyor! Aylarca taş gibi kalan zeytinin sırrı meğer buymuş

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytin kısa süre de yumuşuyorsa bir şeyleri yanlış yapıyor olabilirsiniz. Zeytinin yumuşaması ve küflenmesini engellemek için bu adımları izleyin…

|

Faydaları saymakla bitmeyen zeytin kahvaltı sofralarının aranan lezzetlerindendir. Hem lezzetli hem de sağlık seçenek olan zeytin bazı durumlarda yumuşuyor ve küflenebiliyor. Marketten yeni almama rağmen zeytin yumuşadı ve küflendi diyenlerdenseniz yanlış saklama koşulları altında tutuyorsunuz demektir. Bu teknikle muhafaza edeceğiniz zeytinler ne küfleniyor ne de yumuşuyor.

AYNI ANDA BEKLETMEYİN

Eğer aldığınız zeytinler size fazla tuzlu geldiyse ve suda bekletip tüketmeyi tercih ediyorsanız, tüm zeytinleri aynı anda suda bekletmemeniz önemlidir. Her seferinde tüketeceğiniz zeytini suya koyarak tuzundan arındırabilirsiniz. Bu yöntem, zeytinlerinizin uzun süre bozulmadan ve yumuşamadan tüketilmesini sağlar. Böylece her zaman taze ve lezzetli zeytinleriniz olur.

Zeytinlerin tazeliklerini korumak için ilk adım, teneke kutu veya ambalajdan çıkarıp cam bir kavanoza aktarmaktır ve kavanozun kapağını sıkıca kapatmaktır.

KENDİ SALAMURA SUYUNDA SAKLAYIN

Eğer tercihiniz teneke kutuda saklamaksa, içine ekleyeceğiniz ayçiçek yağı, zeytinlerin küflenmesini ve yumuşamasını önler. Bu yöntem özellikle siyah zeytinler için etkilidir.

Yeşil zeytinleri korumanın bir yolu da onları kendi salamura sularında saklamaktır. Eğer dışarıdan yeşil zeytin alıyorsanız, saklamak için ambalajın içine su eklemek önemlidir. Bu şekilde, zeytinlerin tazeliği ve lezzeti uzun süre korunabilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.