Zargana Balığı (Sargan) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?
Zargana balığı, belondiae ailesine ait olan ve uzun bir balık türüdür. Zargana balığının boyu ise, genellikle 60 – 70 santimetre arasında değişir. İstisnai durumlarda ise, 1,5 metreye kadar çıkabilir. Zargana balığı yaklaşık olarak, 15 – 20 yıl kadar yaşayabilir. Zargana balığı (sargan) nedir sizler için derledik.
Zergana balıkları, genellikle küçük balıklar ( kıraça, çaça ve hamsi ) ile beslenir. Vücut yapısının benzerliği nedeni ile kılıç balığıyla çok iyi anlaşamaz. Bu iki balık, genellikle birbirlerine karşı saldırgan olurlar. Bazı cinsleri ise, 3,5 kilo ağırlığa kadar çıkabilir.
Zargana Balığı (sargan) Nedir?
Zargana balığı, deniz ve okyanuslarda çok sık rastlanan balıklar arasında yer alır. Uzun ve ince yapıları sayesinde atik ve kıvraktır. Aynı zamanda çok acımasız ve süratli bir balık türüdür.
Zargana Balığı (sargan) Nerelerde Yaşar?
Zargana balığı, ülkemizde bulunan her denize rahatlıkla uyum sağlayabiliyor. Bu nedenle de bol miktarda bulunuyor. Zargana balığı, kemikli balıklara arasında yer alır ve daha çok Ege’de daha yaşar. Zargana balığının, Ilıman kıyı kesimlerde yaşamaları daha uygundur.
Zargana Balığının Kısaca Özellikleri Nelerdir?
Zargana balığı, ilkbahar ve sonbahar aylarında yumurtalarını bırakır. Üst sularda yaşayan ezici bir balık olduğu için, şamandarılı gibi olta takımları ile tutabilir. Zargananın su yüzeyinde sıçrayarak ilerlemesinin en önemli nedeni ise, kendini diğer büyük balıklardan koruma istemesidir. Zargana balığının boyu yaklaşık 1,5 metreyi bulabilir.