SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Yunan gazetesi Türk-Yunan yemekleri kitabı dağıttı

Yunanistan’ın en yüksek trajlı “TaNea” gazetesi, önceki gün okuyucularına ek olarak “Türkiye ve Yunanistan aynı sofrada” isimli yemek kitabını dağıttı.

|

Türk mutfağının Atina’da trend olduğu bir dönemde dağıtılan kitabın yazarları Türk ve Yunan iki gastronomi uzmanı, Engin Akın ve Mirsini Lambraki. Salata ve turşular, zeytinyağlılar, et çeşitleri, balık, pirinç, pide-ekmek-peksimet, tatlılar gibi bölümlerden oluşan kitapta, Türk ve Yunanlara ait, çoğu ortak kökenli onlarca yemek tarifi yer alıyor.
Yemekler arasında pazılı kapama, Kavala usulü midye pilav, İstanbul usulü zeytinyağlı biber-patlıcan, etli ayva, Tokat sarması gibi tarifler dikkati çekiyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.