SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Yumurta haşlarken mutlaka yapın! Kabukları yaprak gibi açılıyor, haşlarken çatlamıyor

Yumurta haşlamak sizin için eziyet haline gelmesin. Yumurta haşlarken sürekli karşılaştığımız çatlama ve kabuklarının soyulmaması gibi problemleri ortadan kaldıran bu tekniği deneyin. Yumurta kabukları kalıp gibi çıkıyor haşlarken asla ama asla çatlamıyor.

|

Günlük protein miktarının çoğunu karşılayan yumurta büyük küçük herkesin tüketmesi gereken besinlerden birisi. En sağlıklı hali ise haşlaması. Ancak yumurta haşlamak bazen eziyete dönüşebiliyor. Bunun en büyük nedeni ise yumurtaları haşlarken çatlaması ve zor soyulması. Hatta soyarken yumurtanın neredeyse yarısının ziyan olması denilebilir. Ancak size önereceğimiz bu teknikle yumurta çatlamayacak ve kabukları kalıp gibi çıkacak.

 ALTINA DELİK AÇIN

Uzmanlara göre, yumurtanın mükemmel bir şekilde haşlanması için pratik bir yöntem bulunmaktadır. Bu yönteme göre, yumurtanın alt kısmına, toplu iğne veya başka bir ince uçlu iğne kullanılarak küçük bir delik açılması önerilmektedir.

Ardından, yumurtanın haşlanacağı suya eklenen bol miktardaki tuz, yumurtanın kabuğunun daha kolay soyulabilmesini sağlıyor.

Yumurta, delikli kısmı suya bırakılarak istenilen pişirme süresine kadar kaynar suda tutulmalıdır. Özellikle kısık ateşte yapılan bu işlem, yumurtanın kabuğunun adeta bir yaprak gibi kolayca soyulmasını ayrıca haşlarken çatlamamasını sağlar.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.