Yılbaşına hazırlık için öneriler
Yeni yıla girmeye az zaman kalmışken; özenle kurulacak sofralar için enfes yemekler, tatlılar ardı ardına sıralanmaya başladı.
Medistate Kavacık Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Hatice ÖKTEN’in “Yılbaşı'na Hazırlık Önerileri”ni dikkate alarak sağlığınızı koruyabilirsiniz.
İşte Öneriler:
31 Aralık sabahı kahvaltınızda yeşilliklerin bol olmasını öneriyorum.
Gün içerisinde en az 8 bardak su içiniz.
Öğle yemeğinde yoğurt, salata, bol sebze ve tahıllı ekmek tüketiniz.
Akşam yemeğine yakın saatlerde 1 dilim tahıllı ekmek ile 1 kase yoğurt tüketerek vücudunuzu dengeleyebilirsiniz.
Yılbaşı sofrasına çok acıkmış bir şekilde oturmamanızı öneriyorum. Gün içerisinde ayran ya da kefir içip, havuç yiyebilirsiniz.
Yılbaşı yemeğinizi yavaş yavaş tüketmeniz çok önemlidir.
Fırında ya da ızgarada pişmiş hindi veya tavuk tercih ediyorsanız, yanına garnitür olarak ızgara sebze çok yakışacaktır.
İçecek olarak şekersiz olanları tercih etmenizi öneriyorum.
Gece boyunca atıştırmalık olarak yağsız patlamış mısır, leblebi ve avuç içi kadar diğer kuruyemişlerden de tüketebilirsiniz. Burada önemli olan, fazlaya kaçmadan yemek yemektir.
Tatlı olarak dondurmalı, meyveli hafif tatlılardan küçük bir parça tüketebilirsiniz.
Ertesi gün iyi bir uykudan sonra, bol su ve çiğ sebze tüketiniz.