SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Yeni yıl çiçeği kokina

Yılbaşı zamanı yaklaştığında etrafta görmeye başladığımız kokina yeni yıl ruhuna renk katıyor. Peki, kokinalar nasıl hazırlanıyor?

|

Kokina kırmızı anlamına geliyor. Yeni yılın gelmesiyle çiçekçilerin tezgahlarını süsleyen bu bitki dikenli olduğundan toplanması oldukça zorlu bir çiçek.

Uzun süre bozulmadan kalması sebebiyle de yılbaşı çiçekleri arasında en çok tercih edilen ve yılbaşı ruhunu en iyi yansıtan çiçek kokinadır.

Kokinanın diğer adı tavşanmemesidir. Kokina aslında insan eliyle oluşturulan bir kombinasyon. Yeşil yapraklı dalları ve kırmızı meyveleri ayrı ayrı toplanan kokinaların kırmızı meyveleri dikenli yeşil yapraklara elle dikiliyor.

Oldukça meşakatli bir iş olan kokina düzenlemeleri çiçekçilerin büyük emek harcaması ile hazırlanıyor.

Yani genellikle İstanbul'daki Roman aileler tarafından yapılan kokina düzenlemeleri yılbaşında evinizi süslemeden önce pek çok işlemden geçiyor.

Bazı inanışlara göre kokinalarınız 1 yıl boyunca bozulmadan durursa ve renkleri değişmemişse ev sahibi oluyorsunuz. Denemekten zarar çıkmaz. Bakalım bu seneki kokinalar sizi ev sahibi yapacak mı :)

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.