SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Yemekten Sonra Mide Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

Yemeklerin ardından sık sık ortaya çıkan mide ağrısı, arkasında pek çok rahatsızlığı getirebilir. Bunun dışında yalnızca mide kaynaklı olacak bir şekilde değil sindirim veya boşaltım sistemindeki diğer bir organda görülebilen sorunun yansıması biçiminde de rastlanabilmektedir. Özellikle yemekten sonra ortaya çıkan mide ağrısının nedenlerini sizler için derledik.

|

Mide ağrısı ara sıra herkes tarafından yaşanmakta olan bir rahatsızlıktır. Hafif nitelikteki mide ağrıları genelde hazımsızlık veya dispepsi nedeni ile ortaya çıkar. Mide ağrısı şiddetli düzeyde değil ise ve zararsız bir sebepten olduğu tahmin ediliyor ise evde uygulanabilecek bazı teknikler ile mide ağrısının geçirilmesi mümkün olmaktadır.

Yemekten sonra Mide Ağrısı Neden Olur? 

Yemekten sonra ortaya çıkan mide ağrısının altında çok sayıda sebep yatabilmektedir. Kronik bir biçimde devam etmekte olan yemek sonrasında oluşan mide ağrılarında bir profesyonel görüşü almak oldukça önemlidir. Yemek sonrası oluşan mide ağrısı sebepleri şu biçimde sıralanabilir;

Hazır gıdalar veya yağlı yiyeceklerin tüketilmesi mide asidini olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Bu sebeple de hem sindirim sürecinde hem de boşaltıma geçiş sürecinde mide ağrısına neden olabilecek verecek komplikasyonlar ortaya çıkabilir.

Yemek sonrası oluşan mide ağrılarının çok büyük bir sebebi ülser şeklinde ortaya çıkmaktadır. On iki parmak bağırsağı ile birlikte mide arasında kalan bölgede meydana gelen iltihaplı yapı, özellikle de yemeklerin ardından besinlerin mide içerisinden bağırsaklara geçişi esnasında ağrılar yaratabilir.

Stres, bu ağrının en önemli sebebi olmaktadır.

Kronik kabızlık da yemekten sonra ortaya çıkan mide ağrısının önemli bir sebebidir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.