SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Yaban Mersini Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

Yaban mersini yetiştiriciliği, son yıllarda giderek çok popüler bir hal almaya başladı. Yaban mersini yetiştiriciliğinin getirisi çok yüksek olması ve bilinirliğinin artması sayesinde ülkemizin hemen hemen tüm bölgelerinde yaban mersini yetiştiriciliği yapılır. Yaban mersini yetiştiriciliği nasıl yapılır sizler için derledik.

|

Yaban mersininin faydaları, saymakla bitmeyecek cinsten olan bir meyvedir. Fiyatının artması üzerine iklim isteğine yanıt veren bölgelerde yetiştiriciliği her geçen gün artıyor ve yerel halkın dikkatini çekiyor. 

Yaban Mersini Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Yaban mersini (Blueberry), kuru meyve olarak, marmelat sanayinde ve reçel ve muffin yapımında, süt ve süt ürünleri teknolojisinde (meyveli süt, dondurma, yoğurt), ilaç ham maddesi, meyve suyu sanayinde ve çay sektöründe olmak üzere çok geniş bir kullanım alanına sahiptir. Buda onu çok aranan, talep görev, pazarın yıldızı bir ürün haline getiriyor.

Yaban mersini yetiştiriciliği, özellikle de çay üretiminde hakim olan Karadeniz Bölgesinde, toprağın elverişli olması sayesinde, alternatif bir gelir kaynağı olarak daha çok yayılmıştır.

Devlet Desteği ve Kazancı Hakkında Bilgiler

Yaban mersini yetiştiriciliğinden ülkemizde yetiştiriciliği yapılan fındık ve çay üretiminin getirisinden ortalama olarak 10 kat daha fazla gelir elde ediliyor. Yaban mersini yetiştiriciliği devlet desteği verilmesinde meyvenin antioksidan özelliğinin olması, düşük kaloriye sahip olması, kalp için yararlı olması gibi nedenler etkilidir. Ayrıca kullanım alanları çok geniş olup kurutulmuş meyve, meyve suyu, tıbbi alanlarda kullanımı ve direk taze olarak yeme gibi kullanım alanları bulunur. 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.