Vişneli iftar sofraları
Ülkemizin içinde uygulamalı restoranı bünyesinde bulundurmuş ilk aşçılık okulu Chefschool, Osmanlı mutfağını dünya mutfağıyla sentezledi; iftar sofralarını ferahlatan farklı lezzetler yarattı.
Yaklaşık 17 saatlik oruç süresinin sonunda hem gözünüzü hem midenizi doyuracak tarifleri sevdiklerinizle paylaşabilir, kalabalık iftar sofralarını bu lezzetlerle taçlandırabilirsiniz.
Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü bünyesinde hizmet veren Chefschool’un eğitmen şefi Devran Karaalp, Ramazan sofralarına yakışır bu iki tarifi vişne sezonu kapanmadan denemenizi tavsiye ediyor.
Vişneli Et Yahni (4 kişilik)
Malzemeler:
600 gr Kuzu kuşbaşı
300 gr çekirdeksiz taze vişne
1 adet ince doğranmış kuru soğan
50 gr tereyağı
3 tatlı kaşığı bal
300 ml kemik suyu
300 ml su
Tuz – karabiber
Yapılışı: Kuzu etini tuz ve karabiber ile tatlandırıp mühürleyin ve bir kenara alın. Kuzu etini mühürlediğiniz tenceredeki fazla yağı döküp ince doğranmış soğan ve tereyağı ile deglaze edin. Kemik suyu ile birlikte kuzu etlerini, suyu ve balı ekleyin. Etler yumuşayınca vişneleri ilave edip, dağılmamasına özen göstererek birkaç dakika pişirin. Vişneli et yahni servise hazır.
Vişneli Çikolatalı Sufle
Malzemeler:
20 gr mısır unu
200 ml süt
200 gr bitter çikolata
4 adet yumurta
100 gr şeker
50 gr vişne
Yapılışı: Öncelikle sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın. Yumurta sarısı ve beyazlarını ayırın. Süt ve mısır ununu karıştırın, kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Sonrasında bitter çikolataları ekleyip, çırparak eritin. Çikolata eridikten sonra yumurta sarılarını ilave edip hızlı bir şekilde çırpmaya devam edin. Yumurta beyazlarını sertleşmeye yakın kıvama gelene kadar mikser yardımıyla çırpın ve yavaş yavaş şekeri ilave edin. Parlak bir renk aldığı zaman çırpma işlemini tamamlayın. Son olarak çikolatalı karışımı yumurta beyazı karışımına yavaşça ilave edin. 190 derecede 8 - 10 dakika pişirin ve sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun