Vahşi Batı gibi
İzmir'de önce rakibini, sonra bir polisi öldüren gazinocu, ortalığı savaş alanına çevirdi. Üç yerde polisle çatışan gazinocu ölü ele geçirildi
İzmir, gazinocuların kanlı hesaplaşmasına sahne oldu. Lunapark gazinolarının sahibi Erdoğan Coşkun'un oğlu Erdinç Coşkun (41), önceki gece 04.00 sıralarında 45 kalibrelik Cold marka silahıyla Basmane'deki Broadway pavyona geldi. Müşterileri silah zoruyla dışarı çıkartan cinayetten sabıkalı Coşkun, ardından pavyonun sahibi Cengiz Özşeker'i tabancayla vurdu. Özşeker hastaneye kaldırılırken öldü.
Cinayet sonrası olay yerine gelen polis, 35 EC 241 plakalı Mercedes otomobiliyle kaçan Coşkun'u fuarda kıstırdı. Coşkun, polisin "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verdi. Açtığı ateş sonucu polis memuru Ayhan Tanrıverdi'yi de öldüren Coşkun, buradan kaçmayı başardı. Coşkun, kaçarken Cumhuriyet Meydanı civarında rastladığı polis ekiplerine de ateş açtı. Ekipten Şahin Polat ve Mehmet Erdim yaralandı.
Ardından Alsancak Pazaryeri yakınındaki 1440 sokağa gelen Coşkun, burada da bir polisi yaralayarak evine sığındı. Polis Coşkun'un tüm uyarılara ateşle karşılık vermesi üzerine sabah 07.30'da gözyaşartıcı bomba atarak eve operasyon düzenledi. Operasyonda Coşkun öldürülürken, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Yardımcısı Ünsal Hayal'le Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser Ali İhsan Bulut yaralandı.
Öldürülen gazinocu Özşeker'in bugüne kadar birçok bestesinin olduğu, bir dönem dillerden düşmeyen "Kimbilir" isimli şarkının da bestecisi olduğu belirtildi. Özşeker'in Kibariye ve Yıldız Tilbe'yi de zirveye taşıyan isim olduğu, bu iki sanatçıyı ellerinden tutup İstanbul'a götürdüğü ve meşhur olmalarını sağladığı açıklandı.