Üzüm Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir? Siyah Üzüm Çekirdeği Tozu Ve Yağı Nasıl Tüketilmelidir?
Üzüm, insan sağlığına sağladığı yararlarla tanınan bir meyvedir. Bu meyvenin çekirdeği de en az kendisi kadar faydalıdır. Peki, üzüm çekirdeği neye iyi gelir ve nasıl yapılır? Bu çekirdeğin tüketilmesi hangi hasatlıklara iyi gelir? Sizler için üzüm çekirdeği hakkında merak edilen tüm sorulara cevap verdik. İşte tüm detaylar.
Üzüm taze ve kurutulmuş şekilde, tüm mevsimlerde tüketilebilen bir meyvedir. Üzüm çekirdeği ise bazı zamanlarda bu tüketime dahil edilmeden atılır. Oysa üzüm çekirdeğinin sağlımız açısından faydaları saymakla bitmez.
Üzüm Çekirdeği Faydaları Nelerdir?
- Dolaşımı hızlandırır ve kalp damar hastalıklarına yakalanma ihtimalini düşürür.
- Kişiyi maruz kalınan tütün dumanından korumaya yardımcı olur.
- İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücudu oksidanların zararlı etkilerinden korur.
- İçeriğinde bulunan flavnoidler sayesinde zayıf damarları güçlendirir ve pıhtılaşma sorunlarının önüne geçer.
- Böbrek ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim ve boşaltımın düzenli yapılmasına imkan verir.
- Yaşlanma etkilerini azaltır ve ciltteki kırışıklığı engellemeye yardımcı olur.
- Zayıf saç köklerini güçlendirerek, aşırı saç dökülmesinin önüne geçer.
- Yüksek miktarda E vitamini içerir. Dolayısıyla sarı noktanın deforme olmasını engelleyerek daha iyi bir görüş kalitesi sunar.
- Vücuttaki kolajen miktarını artırarak kemik ve cilt sağlığına destek verir.
- Kansızlık problemlerinin iyileştirilmesini yardımcı olur.
Üzüm Çekirdeği Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Üzüm çekirdeği özellikle cilt hastalıklarına karşı etkili bir çözüm yoludur. Bu bağlamda üzüm çekirdeği; egzama, akne ve sivilce tarzı problemlerin giderilmesine yardımcı olur. Bu besin kaynağının etkili olduğu diğer hastalıklar ise iltihaplanma ve enfeksiyon rahatsızlıklarıdır. Üzüm çekirdeği doğru tüketildiği takdirde idrar yolu enfeksiyonunu önler. Böbreklerdeki taş oluşma riskinin de önüne geçer.
Siyah üzüm Çekirdeği Tozu Nasıl Tüketilmelidir?
Siyah üzüm çekirdeği bir blender yardımıyla öğütüldükten sonra yoğurt ya da bal ile karıştırılarak tüketilebilir. Siyah üzüm çekirdeğini tüketmek için en ideal ölçüyse yarım çay bardağı yoğurda bir çay kaşığı kadar üzüm çekirdeği şeklindedir. Ancak üzüm çekirdeğinin doğrudan çiğnenmesi ve bu şekilde tüketilmesi de mümkündür.
Siyah Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Tüketilir?
Üzüm çekirdeği yağı doğal bir güzellik ürünü olarak kabul edilir. Bu bağlamda, siyah üzüm yağının akla gelebilecek tüm hamur işleri ve yemeklere katılması mümkündür. Bu yağın en yakıştığı tarifler ise çikolatalı ve meyveli kekler olarak kabul edilir. Ancak siyah üzüm çekirdeği yağı sıvı yağ kullanılarak yapılan tüm yemeklere ilave edilebilir. Bu noktada yağdan bir iki damla kullanmak yeterli olur.