SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Uykusuzluk Baş Ağrısı Ve Halsizlik Yapar Mı?

İnsan vücudu, gün içerisinde bazı durumlara gereksinim duyar. Bu gereksinimlerin başında beslenmek ve su tüketimi gelmektedir. İnsan hayatının devam etmesi için bir diğer gereksinimde uykudur. Gün içerisinde mutlaka uykuya yer verilmeli hatta sağlıklı bir yaşam için mutlaka bir uyku düzeni oluşturulmalıdır. Uykusuz kalmak bazı rahatsızlıklara neden olabilir. Uykusuzluk baş ağrısı ve halsizlik yapar mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.

|

Uyku, gün içerisinde vücudun dinlenmesi için gerekli bir süreçtir. Uykusuz kalmak vücuda bazı olumsuz durumları getirir. Uzmanlara göre yetişkin bir insanın gün içerisinde 6 ila 8 saat kadar uyuması gerekir.

Uykusuzluk Baş Ağrısı ve Halsizlik Yapar mı?

Uzmanların açıklamalarına göre uykusuzluk insan vücudunda baş ağrısına neden olmaktadır. İnsan vücudunun ihtiyacı olan uyku, gün içerisinde gerek duyulan saat aralıklarında alınamazsa baş ağrısına neden olmaktadır. Ayrıca baş ağrısı da yeniden uykusuzluğa neden olmaktadır. Uykusuzluğun bir diğer etkisidir. Vücut yeteri kadar dinlenemezse gün içerisinde halsizlik yaşar. Çünkü uyku sırasında vücuda gerekli olan bazı hormonlar salgılanır. Anca uyku gerçekleşmediği zaman bu hormonlar salgılanmaz ve halsizlik yaşanır.

Baş Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilmelidir?

Baş ağrısı, vücuda yoğun rahatsızlık yaşatan bir durumdur. Mutlaka tedavi edilmesi gerekirken baş ağrısında neden olan durumlardan da uzak durulmalıdır. Baş ağrısı için nöroloji bölümüne gidilmelidir. Ayrıca bazı durumlarda kulak burun boğaz bölümü de baş ağrısına bakmaktadır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.