SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Üroflowmetri Nedir, Nasıl Yapılır? Üroflowmetri Testi Kimlere, Neden Yapılır?

Üroflowmetri, ne olduğu merak edilen kelimelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından da önemli olan kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Üroflowmetri nedir öğrenebilir ve nasıl yapıldığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Üroflowmetri nedir, nasıl yapılır? Üroflowmetri testi kimlere, neden yapılır detayları ile derledik.

|

 Üroflowmetri, idrar akış hızını ve süresini ölçen bir tanı yöntemidir. İdrar boşaltma güçlüğü çeken hastaları yapılır.

 Üroflowmetri Nedir, Nasıl Yapılır?

 Üroflowmteri, ne olduğu ve nasıl yapıldığı birçok kişi tarafından merak edilen testlerden biridir. Üroflowmetri, idrar akış hızını ve idrar akış süresini ölçen bir testtir. Genellikle bu test idrar boşaltırken zorlanan kişilere yapılır ve bu sayede tanı konulur.

 İşlem yapılması için idrar sıkışıklığı sağlanır ve sonrasında da idrar tamamen boşalıncaya kadar idrar yapılması istenir. Bu sırada da idrar akım ölçümü sistem tarafından takip edilerek ölçüm sağlanır. Test kolay ve hızlı olduğundan birçok hastada tanı için yapılan bir testtir. Genelde erkeklerde bu testi yaptırma oranı kadınlara göre daha fazladır.

 Üroflowmetri Testi Kimlere Yapılır?

 Üroflowmetri yapılması için bir kişinin idrar zorluğu çekmesi gerekir. İdrar yaparken zorlanan kişilere Üroflowmteri testi yapılır ve bu sayede idrar akış süresi ve idrar akışının hızı ölçülür. Bu test için öncelikle idrarı tutmak ve sonuna kadar idrar sıkışıklığı yaratmak gerekir. Sonrasında idrar yapılması istenir ve bu esnada da sistemden akış hızı ile idrar süresi ölçülür.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.