SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Ürik Asit Nasıl Düşer? Ürik Asit Düşürücü Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

İnsan vücudunun en temel yapı taşlarından birisi olan pürin, günlük beslenmede yüksek protein içeren gıdaların aşırı miktarda tüketilmesi sonucunda artar. Besinlerle dışarıdan alınabildiği gibi aynı zamanda da kanda yer alan pürinin vücutta parçalanması sonucunda ürik asit meydana gelir. Ürik asit nasıl düşer? İşte, merak edilen tüm detaylar.

|

Ürik asidin vücuttan doğal yollarla atılamadığı ve biriktiği durumlarda da eklem ağrılarına neden olan bazı hastalıklara yol açar. 

Ürik Asit Nasıl Düşer? 

Ürik asit, kanda bulunan pürin maddesinin parçalanması sonucunda ortaya çıkan ve özellikle de yağlı gıdaların tüketilmesi nedeni ile karaciğerde üretilen bir maddedir. Doğal yollarla bu madde vücuttan atılmazsa eklemlerde birikerek çeşitli ağrılara neden olur. 

Kanda ürik asit yüksekliği olması durumunda öncelikle bu sağlık sorununun altında yatan farklı bir hastalık olup olmadığının araştırılması gerekir. Aynı zamanda ürik asit, seviyesini düşürücü ilaç tedavisine destek olmak için beslenme düzeninde ve yaşam tarzında değişiklikler yapılması gerekir.

Ürik asiti düşürmek için öncelikle bol su içmek gerekir. Aynı zamanda et ve et ürünlerinden uzak durmak, sebze ve meyve ağırlıklı olan Akdeniz tipi diyet uygulamak, lifli gıdalar tüketmek, alkolden uzak durmak gerekir.

Ürik Asit Düşürücü Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Ürik asit yüksekliği olması durumunda ürik asidi düşürmek için ilaç tedavisi uygulanabilir. Ancak bunun yanında beslenme ve yaşam tarzında da değişiklikler yapılması gerekir. Kanda ürik asit seviyesi erkeklerde 7-8 mg/dl, kadınlarda ise 6 mg/dl aralığının üzerine çıktığı zaman risk ortaya çıkar. 

Ürik asitin kanda referans aralığının üstüne çıkması durumuna hiperürisemi ismi verilirken, referans değerin altına düşmesine ise hipoürisemi ismi verilir. Pek çok hastalığa neden olan ürik asitin düşmesi ve yükselmesi, kesinlikle ciddiye alınması gereken bir sağlık sorunudur. 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.