Tuzun yeni faydası açıklandı
Alman araştırmacılar tuzlu yiyen kişilerin bağışıklık sisteminin güçlendiğini ve cildinin bakteri ve mikroplara karşı daha dayanıklı olduğunu iddia etti.
Hücre Metabolizması isimli dergide yayınlanan araştırma sürekli zararları anlatılan tuzun başka bir yönünü ortaya çıkardı.
Araştırmaya göre yüksek sodyum içeren beslenme düzeni bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve cilt enfeksiyonlarını önlüyor.
Laboratuvar ortamında denekler üzerinde yapılan araştırmalar tuzlu bir beslenme düzeni uygulanan farelerin ayaklarındaki enfeksiyonun daha çabuk iyileştiğini gösterdi.
Araştırma tuzun kalbe zarar verdiğini ancak derideki enfeksiyonlara karşı etkili olduğunu ortaya çıkardı.
Ancak uzmanlar kesin konuşmamakla birlikte konuyla ilgili daha fazla araştırma yapılmasının gerekli olduğunu vurguluyor.
Özellikle ileri yaşlardaki kişilerde fazla tuz tüketimi yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, inme, otoimmün rahatsızlıklar ve mide kanseri riskini arttırıyor.