SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Ttp Nedir, Nasıl Bir Hastalıktır? Ttp Açılımı Ne Demek, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Günümüzde pek çok kişide görülen farklı kan hastalıkları bulunmaktadır. Bunlardan birisi de TTP adı verilen bir hastalıktır. Bu hastalığın nedenleri ile birlikte tedavisi de birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Peki TTP nedir, nasıl bir hastalıktır? TTP açılımı ne demek, tedavisi nasıl yapılır? TTP hastalığı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

|

TTP hastalığı tedavi edilmesi gereken ve tedavi edilmediği zaman ölüm ile sonuçlanabilen bir hastalıktır. En sık 30 ve 40 yaşlarında görülen bu hastalık enfeksiyon ile yakından ilişkilidir.

TTP Nedir, Nasıl Bir Hatalıktır?

TTP kan yıkımı ve kan pulcuklarında azalma ile karakterize olmuş bir hastalıktır. Genellikle ateş, nörolojik bulgular ve böbrek yetmezliği hastalıklarına eşlik eden bir sağlık problemidir. TTP'de görülen kan yıkımında kırmızı küreler özel bir şekil almaktadır. Bu hücrelere şistosit veya miğfer hücresi adı verilmektedir. Bu hücreler kılcal damarlarda oluşan pıhtıların kırmızı kürelerin şeklinin bozulması sebebiyle ortaya çıkmaktadır. Küçük damarlarda oluşması sebebiyle bu tip hemolitik anemilere Mikroanjiopatik hemolitit anemi ismi verilmektedir.

TTP Açılı Ne Demek?

TTP rahatsızlığı belirli belirtiler ortaya çıkan ve tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. TTP olarak bilinen hastalığın açılımı Trombotik trombositopenik purpura olmaktadır.

TTP Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bu hastalığın tedavisinde ilk seçenek plazmaferez olmaktadır. Bu tedavi yöntemi dışında farklı tedavilerde uygulanmaktadır. Tedavi yöntemleri şunlardır:

- Diğer immün baskılayıcı ajanlar
- Steroidler
- Dalak alınması
- Anti trombosit tedavisi
- Transfüzyon
- İlaç tedavileri

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.