SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Trakeostomi Nedir, Nasıl Uygulanır? Trakeostomi Kimlere, Neden Yapılır?

Trakeostomi terimi tıpta sıklıkla kullanılan terimlerden bir tanesidir. Çoğu vatandaş bu terimin ne anlama geldiğini bilmez. Bu sebeple trakeostomi terimi sıklıkla araştırılan terimlerden biridir. Trakeostomi nedir, nasıl uygulanır? Trakeostomi kimlere, neden yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar....

|

Trakeostomi solunum ihtiyacını kendi kendine gerçekleştiremeyen kişilere uygulanan bir yöntemdir. Bu şekilde hasta rahatlıkla soluk alabilmektedir. Trakeostomi işleminde soluk borusuna doğru cerrahi bir şekilde delik açılmaktadır. 

Trakeostomi Nedir, Nasıl Uygulanır? 

Trakeostomi, boyun bölgesine soluk borusunun 2. ve 3. kıkırdak halkalarının orta kısmına açılan ve buradan hava yolunun sağlandığı yönteme verilen isimdir. Bu delik cerrahi yollar ile açılmaktadır. Açılan bu deliğe takılan borunun ismi ise Trakeostomi kanülü olarak adlandırılmaktadır.  

 Trakeostomi Kimlere, Neden Yapılır? 

 Trakeostomi yöntemi;

-Nefesin bir anda kesilmesi halinde,

-İhtiyaç duyulduğunda kanserli hastalarda,

-Yüz ya da boyun bölgesinde travmatik bir yaralanma oluşması halinde uygulanabilir. 

Bu yöntem bazen ani bir şekilde bazen de planlı bir şekilde yapılabilmektedir. Trakeostomi yöntemi ile hastalar kolay bir şekilde nefes almaya devam edebilmektedir. Trakeostomi uygulamaları anestezi altında cerrahi yöntemler kullanılarak gerçekleştirilmektedir. 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.