Tırnak etlerini kesmek enfeksiyona davetiye çıkarıyor! Daha etkili bir yol var
Tırnak bakımı sıklığı kişiden kişiye değişen bir bakım türüdür. Kimileri tırnaklarını yaptırırken etlerini kestirmeyi kimileri etleri ittirmeyi tercih eder. Ancak tırnak uzmanlarına göre gözden kaçırdığımız bir şeyler olabilir. Tırnak etlerini kestirmek her zaman için iyi bir çözüm olmayabilir.
Uzmanlara göre tırnak etleri kesmek özellikle bu işlemi evde yapanlar için güvenli olmayabilir. Çünkü tırnak dipleri enfeksiyon kapabilir ve tırnak yatağı uzun vadeli hasar görebilir. Bu nedenle dermatologlar ve birçok tırnak uzmanı tırnak etlerinizi geriye itmenizi önerir.
Tırnak etleri tırnaklarımızı korumak ve koruyucu bir bariyer görevi görmek içindir. Ancak tırnak bakımı konusunda bir istisna yapılabilir. Eğer tırnak etlerini ittirdiğinizde et çok fazla duruyorsa çok derin olmayacak şekilde kesilebilir.
Eğer tırnak eti iticisi aşırı güç veya basınçla kullanılırsa, riskler faydalarından daha ağır basar ve tırnak yüzeyine genel olarak zarar verebilir.
Nazik bir el ve doğru aletler kullanarak tırnak etlerinizi nazikçe ve güvenli bir şekilde geriye itebilirsiniz. Bu, bir tırnak eti itici alet veya tahta bir tırnak eti çubuğu kullanılarak yapılabilir.Fazla tırnak etini veya 'ölü deri' tabakasını çıkararak, bu adım tırnak ürünlerinin tırnak plağına düzgün bir şekilde yapışmasını sağlayan temiz bir tırnak yüzeyi sağlar.
Tırnak etlerini geri itmenin en güvenli yolu, tırnak etlerini yumuşatmak için tırnak etlerine yumuşatıcı sürüp birkaç dakika ılık suda bekletmektir. Tırnak ve tırnak etlerinizin büyüme durumuna bağlı olarak bunu haftada bir veya iki haftada bir yapabilirsiniz.
Tırnak etlerinizde kesik ve tırnaklarınızda enfeksiyon belirtileri varsa tırnak etlerinizi geriye itmekten kaçınmanız gerektiğini ve bir profesyonelden yardım almanız gerektiğini göz ardı etmeyin.