SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Tenisçi Dirseği Tedavisi Nasıl Yapılır? Tenisçi Dirseği Egzersizleri Nelerdir?

Halk arasında tenisçi dirseği olarak bilinen Lateral Epikondilit aslında nadir de olsa tenisçilerde görülen bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık daha çok masa başı işlerde çalışanlarda, marangoz, makine işi gibi kol kaslarını zorlayan meslek gruplarında yaygın olarak görülür. Tenisçi dirseği tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

|

Tenis dirseği hastalığı, el ve el bileğinin aşırı kullanımı sonucunda ön kol kaslarının gerilimi sonucunda ortaya çıkar. Özellikle de kol kaslarını sürekli kullanan ve zorlayan kişilerde bu rahatsızlığa daha çok rastlanır.

Tenisçi Dirseği Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ağrı geçinceye kadar 3-4 saat ara ile 20-30 dakika arasında bir buz uygulaması yapılır. Tedavi süresince fizyoterapistin önerdiği egzersizler düzenli olarak uygulanır. Bu dönemde yapacağınız kol egzersizleri kadar kolun dinlendirilmesi de çok önemlidir. Tedavi süreci boyunca gerekmediği sürece kol kaslarını yormamak için tenisçi dirseği ortezi (epikondilit ortezi) kullanılması gerekir.

Tenisçi Dirseği Egzersizleri Nelerdir?

Tenisçi dirseği rahatsızlığının geçirilmesi için uygulamanız gereken egzersizler;

Bilek hareketi: Omuz, dirsek, el bileği aynı hizada ve el bilekten 90 derece yukarıda olacak şekilde duvara doğru güçlü bir şekilde bastırılır. Bu hareket 10 defa tekrar yapılır ve 3 set uygulanır.

Ön kol hareketi: Dirsek 90 derece bükülü yanda dururken, avuç içi yukarı doğru çevrilir ve bu şekilde 5 saniye tutulur. Daha sonra tekrar aşağıya doğru çevrilir ve 5 saniye tutulur. Bu hareket 10 defa tekrar yapılır ve 3 set uygulanır. 

Dirsek Hareketi: Dirsek fleksiyonu yaparak ve avuç içi omza değecek şekilde hareket ettirilir. Daha sonra eski eller konumuna getirilir ve 10 kere tekrar yapılır. Bu hareket 3 set uygulanır.

Tenisçi Dirseği Hastalığının Belirtileri

  • Ağır bir eşya kaldırıldığında yaşanan şiddetli ağrı,
  • Elin ve bileğin kaldırılmasında ya da gerilmesi sonucunda yaşanan şiddetli ağrı,
  • Dirseğin dış tarafında yaşanan şiddetli ağrı ve hassasiyet,
  • Kol kasları zorlandığında ev uzun süre kullanıldığında şiddetli ağrı meydana gelmesi,
  • Yumruk yapıldığı zaman bir nesne tutulduğu zaman, el sıkışmasında ya da kapı kolu çevrildiği zaman ortaya çıkan şiddetli gelen ağrı tenisçi dirseği ağrısına neden olur.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.