SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Tecavüzsavar prezervatif

Güney Afrika’da bir doktor kadınları tecavüzden koruyacak dişli prezervatif üretti. Sonnet Ehlers isimli doktorun ürettiği prezervatif kadınlar tarafından tampon gibi takılıyor.

|

Prezervatifin, kadına temas etmeyen iç yüzeyinde dişler bulunuyor. Kadının tecavüze uğraması halinde, bu dişler erkeğin penisini sarmalıyor. Erkeklerin prezervatifi tek başına çıkarması mümkün değil, doktora gidilmesi gerekiyor. Mühendislere, jinekologlara ve psikologlara danışılarak üretilen dişli prezervatifin kalıcı bir hasara neden olmadığı belirtiliyor. Ancak bunun kadınları saldırılara daha açık hale getireceğini, alete takılan erkeklerin şiddete başvuracağını söyleyenler de var. Bugüne dek 30 bin dişli prezervatif Güney Afrika şehirlerinde dağıtıldı. Prezarvatif deneme süresi geçtikten sonra 1.50 sterlinden (3.50 TL) satışa sunulacak. Tıbbi Araştırma Konseyi’nin 2009 yılında yayınladığı rapora göre G.Afrika’daki erkeklerin yüzde 28’i en az bir kadına tecavüz etmiş.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.