SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Tavuk Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

Tavuk yetiştiriciliği sıklıkla tercih edilen bir para kazanma yöntemidir. Bunun nedenlerinden bir tanesi ülkemizde beyaz ete ve yumurtaya talebin yüksek olması gelmektedir. Bunun yanında yetiştirme koşullarının kolay olması da tercih edilme sıklığını arttırmaktadır. Aynı zamanda tavuk doğası gereği hızlı gelişim gösteren ve yumurta yumurtlayan bir hayvandır. Böylece kısa sürede verimlilik sağlanmaktadır. Tavuk yetiştiriciliği hakkında tüm detayları derledik.

|

Tavuk yetiştirme işi, gerekli planlamalar ve pazar ayarlandıktan sonra yapılması zor olmayan bir iştir. Özellikle sermaye ile birlikte yetiştirmenin yapılacağı alan kurulduktan kısa bir süre sonra dönüş alınmaktadır. Ancak bir yandan devlet desteği aranmaktadır.

Devlet Desteği Nasıl Olmaktadır?

Devlet desteği belli bir zamana ve miktara sahip olmamaktadır. Et veya yumurta amacıyla tavuk çiftliği kurmak isteyen kişiler için koşullar, devlet tarafından belirlenmektedir. Ayrıca destek koşulları yıldan yıla farklı olmaktadır. Devlet, yıl içinde belirlediği zamanda bu desteği vermektedir. Bu noktada ilgili bakanlığın duyurularının takip edilmesi gerekmektedir. Bunun yanında kamu bankaları aracılığı ile kredi verilebilmektedir.

Tavuk Yetiştiriciliği Kazandırıyor mu?

Kazanç biraz da giderler ve kurulan kümesin büyüklüğü ile ilgilidir. Giderlerin fazla olması kazancın azalmasına neden olmaktadır. Kümesin büyük olması ise, üretimin artmasına dolayısıyla kazancın da artmasına katkı yapacaktır. Bunun yanında zamanın piyasa koşulları, tüketim miktarı gibi etkenler de kazancı doğrudan etkilemektedir. Tavuk kalitesi ise bir başka önemli etkendir. Böylelikle kazancın miktarı koşullara bağlı olarak çok yüksek olabilmektedir.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.