Taş gibi nohutu pamuk gibi yapan yöntem! Haşlama suyuna 1 çay kaşığı ekleyin
Nohut, besleyici ve lezzetli bir baklagil olmasına rağmen, pişirme süreci bazen zorlu olabilir. Özellikle taş gibi sert nohutlar pişse bile pek çok kişninin karşılaştığı problemlerden bir tanesidir. Ancak size önereceğimiz bu yöntemle yumuşacık nohut elde edebilirsiniz. İşte nohutu mükemmel kıvama getirecek basit ama etkili bir yöntem…
Nohut, besleyici değeri yüksek ve lezzetli bir baklagildir. Türk mutfağında en çok nohut yemeği şeklinde tüketilir. Lezzetli bir besin olmasına rağmen, pişirme sürecinde karşılaşılan zorluklar nedeniyle bazen göz korkutucu olabilir. Özellikle sert yapısı nedeniyle uzun süre ıslatılması ve pişirilmesi gereken nohut, doğru yöntemler kullanılmazsa taş gibi sert kalabilir. İşte pamuk gibi nohutun sırrı...
8-10 SAAT SUDA BEKLETİN
Nohutları yumuşatmak için en etkili yöntemlerden biri, haşlama suyuna 1 çay kaşığı karbonat eklemektir. Karbonat, nohutların hücre duvarlarını yumuşatarak daha hızlı ve kolay pişmelerini sağlar. Nohut haşlamak için kuru nohutu bir gece önceden bol su ile ıslatın ve en az 8-10 saat suda bekletin. Bu işlem, nohutların şişmesine ve pişirme süresinin kısalmasına yardımcı olur.
Nohutları süzdükten ve duruladıktan sonra, tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin.
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT EKLEYİN
Suyun miktarı, nohutların iyice haşlanabilmesi için yeterli olmalıdır. Tencereye 1 çay kaşığı karbonat ekleyin; karbonat, nohutların yumuşamasını sağlayarak pişme süresini kısaltır ve pamuk gibi olmasını sağlar.
Ardından tencereyi orta ateşte ocağa koyun ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra ateşi kısın ve nohutları yaklaşık 45 dakika ila 1 saat, nohutlar tamamen yumuşayana kadar haşlayın.
Nohutların yumuşak olup olmadığını kontrol etmek için bir çatal veya kaşık kullanabilirsiniz. Bu yöntemle nohutu kolayca yumuşak ve lezzetli hale getirebilirsiniz.