SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Sternum Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Anlaşılır?

Sternum vücut içerisinde yer alan bir kemiğe verilen isimdir. Sternum ağrısı çok sayıda kişide görülmektedir. Sternum ağrısı konusunda problemler yaşıyorsanız ve nasıl anlaşılabildiğini sizler için derledik.

|

 

 Sternum ya da göğüs kemiği, sağ veya sol kaburga kemiklerinin bir arada tutulmasına yardımcı olan göğüs kafesi kemiğini ifade etmektedir. İman tahtası olarak da bilinmektedir. Yassı kemikler grubu içinde yer almaktadır. Manibrum sterni, processus xiphoideus ve corpus sterni kısımlarından meydana gelmektedir.

  Sternum Kemiği Nedir?

 Sternum veya göğüs kemiği şeklinde isimlendirelen yapı, sağ ile sol kaburga kemiklerinin bir arada tutulmasını sağlayan göğüs kafesi kemiğidir. Sternum ağrısı, göğüs kemiği ile kaburgalara bağlayan kıkırdak bulunduran göğüs bölgesinde ağrı ya da rahatsızlık şeklinde ifade edilmektedir. Sternum kalbin oldukça yakın bir tarafında bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı da sternum ağrısı yaşayabilen birçok kişi bahsedilen ağrıyı çok daha genel nitelikteki göğüs ağrısı ile karıştırabilmektedir.

 Sternum Ağrısı Nasıl Anlaşılır? 

 Sternum ağrısı yaşayan çoğu insan, kalp krizi geçirebileceği durumundan endişe etmektedir. Bunun en temel sebebi göğüs kemiği üzerinde meydana gelen ağrının kalp krizi ile benzerlik göstermesidir. Bununla beraber, genel olarak bakıldığında çoğu durumda ise sternum ağrısı kalp ile ilişkili olmadığı görülmektedir. Temel olarak sternumun kendisi ya da yakında bulunan kıkırdak ile ilgili olan sorunlardan kaynaklandığı görülmektedir.

 Sternum Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

 Sternum ağrısının olması durumunda göğüs hastalıkları bölümüne başvurulması gerekmektedir. Eğer bireyin kalp rahatsızlığı bulunuyor ise kalp damar cerrahisine başvurması gerekmektedir.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.