SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Sonbaharda hangi balık nasıl yenir?

.

|

Av yasağı nedeniyle yaz boyunca balığa hasret kalanlar, sonbaharda bayram yapacak. Çinakop ve lüfer 2 hafta sonra tezgâhlarda ama palamut ve çipura sizi bekliyor Çinakop Buğulama, ızgara, kâğıtkebabı, tuzlamaÇipura Izgara, tava, buğulama, pilakiHamsi Tuzlama, tava, buğulama, köfte, güveç, ezme, pilav, vb.İstavrit Tava, ızgara, çiroz, buğulamaKılıç Izgara, kâğıtkebabı, fırında (domatesli)Levrek Tereyağlı buğulama, tava, ızgara, buğulama, kâğıtkebabı, sebzeli-domatesli haşlamaLüfer Izgara, buğulama, füme, köfte, kâğıtkebabı, pilaki, tavaPalamut Tava, ızgara, papaz yahnisi, pilaki, lakerda, füme, köfteSinarit Tava, ızgara, buğulama, kâğıtkebabı, haşlama, pilakiUskumru Tava, dolma, tuzlama, çiroz, füme, buğulama, pilaki, ızgara, kâğıtkebabı Balıklar Pişirme yöntemleri Bir tavsiye: Sinaritin en iyi olduğu dönem ağustos ve eylül aylarıdır. Eylül ayı bitmeden Lezzet dergisinin son sayısında yer alan aşağıdaki tarifi denemenizde fayda var.1 kişilikGerekli malzeme: Yarım fileto sinarit balığı1 çorba kaşığı zeytinyağı5-6 yaprak taze fesleğenYarım limon1 domates5-6 zeytin2 diş sarmısak1 çay kaşığı tereyağı5-6 kapariTuz, karabiber Domates soslu ızgara sinarit 1- Sinerit filetoyu zeytinyağı ve fesleğen karışımında marine edin. Izgarada iki taraflı pişirin. 2- Domatesi soyup küp küp doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp sarmısakları soyun. Limonu elma gibi dilimleyin.3- Domatesi yağsız tavada soteleyin. Limon, kapari, zeytin, sarmısak, tuz ve karabiberi ekleyip sotelemeye devam edin. Tavayı ocaktan almaya yakın tereyağını ekleyin. Balığı servis tabağına alın, yanında domatesli ve limonlu sosla servis yapın. Yapılışı:

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.