SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Soğan yemek için 5 neden

Sağlıklı yaşam ve beslenmeyle ilgili yayın yapan “www.fitnea.com” internet sitesi soğanın sağlık üzerindeki olumlu etkilerini sıraladı.

|

İçerdiği sülfür kolesterol ve trigiliserid seviyesini düşürüyor, kanın pıhtılaşmasını engelliyor; dolayısıyla kalp sağlığına yararı bulunuyor.

Her gün tüketmenin kemik yoğunluğuna katkısı vardır; özellikle de menopoz sürecinde kemikleri zayıflayan kadınlara çok yararlıdır. Menopoz nedeniyle kemikleri zayıflayan kadınlarda kalça ve diğer kemiklerin kırılma riskini düşürür.

Soğandaki antioksidan maddeler iltihaplanmaya karşı bünyeyi korur. Bağışıklık sistemindeki akyuvarlara olan etkisiyle de bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun iltihaplanmaya karşı direncini artırır.

Az miktarda tüketilse bile bazı kanser risklerini düşürür. Riski düşürdüğü kanser türlerinin başında yumurtalık kanseri ve bağırsak kanseri bulunuyor.

Soğan yemenin diğer yararları arasında kan şekeri seviyesini ayarlaması, bakteriyel enfeksiyona karşı bünyeyi koruması gibi olumlu etkileri bulunuyor.

Haberturk

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.