Siraz Balığı (Siyam Alg Yiyici) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?
Kontrolsüz avlanma ve yırtıcı canlılara yem olma deniz ve göllerdeki birçok balık türünün yok olmasına neden olan önemli etmenlerden olmaktadır. Balıkların yumurtlama dönemlerinde yapılan avlar balık neslini tehlike altına sokmaktadır. Siraz balığı da nesli tükenme tehlikesi altında olan endemik bir balık türü olarak ifade edilmektedir. Peki, Siraz balığı (siyam alg yiyici) nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, Siraz balığı hakkında bilgi edinmek isteyenler için gerekli olan detaylar.
Siraz balığı rengi bulunduğu ortama göre renk değiştiren ve pek çok alt türe sahip olan bir balık çeşidi olmaktadır.
Siraz Balığı (siyam alg yiyici) Nedir?
Siraz balığı ağzı at nalı şeklinde olan yuvarlak vücutlu bir balık türü olmaktadır. Bu balıklar dudakları sayesinde alg kolonileri ve eklem bacaklılarla beslenmektedirler. Siraz balıkları ortalama olarak 20 cm ile 45 cm boy uzunluğunda ve 1 kg ağırlığında olmaktadır. Bu balıklar ekonomik değeri düşük olan bir balık çeşididir. Bunun nedeni ise sayılarının yeterince olmaması olmaktadır.
Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?
Siraz balıkları tatlı sularda yaşayan bir balık türü olmaktadır. Bu balıklar ışınsal yüzgeçli balık sınıfına dahil olmaktadır. Kılçık sayısı çok fazla olan siraz balıklarının eti oldukça lezzetli olmaktadır. Bu balıklar ürkek olmakla birlikte yırtıcı balıklara da yem olmaktadır. Nesli tükenmekte olan bu balıkların üreme dönemlerinde avlarının yapılması yasak olmaktadır.