SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

SHEDDEATH:Kadına Yönelik Şiddete Hayır

Fotoğraf sanatçısı Ümit Karalar, şiddete maruz kalmış kadın yüzlerinden oluşan 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' başlıklı projesinde, 50’ye yakın ünlü kadınla çalıştı.

|

Fotoğraf sanatçısı Ümit Karalar, şiddete maruz kalmış kadın yüzlerinden oluşan 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' başlıklı projesinde, 50’ye yakın ünlü kadınla çalıştı. 

Bir makyaj sanatçısı ile, çeşitli kadın modellere profesyonel plastik makyaj uygulayıp, onları şiddet görmüş hale getirerek portre fotoğraflarını çeken Karalar, şiddetin kadında yarattığı duygusal çöküntüyü ve çaresizliği yansıtmayı amaçlamış. 

Kadının fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik açıdan zarar görmesine yol açan, temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayan derin toplumsal yaraya dikkat çekmek isteyen fotoğrafçı, projesinde kadının maruz kaldığı çeşitli şiddet türlerini betimlemiş. 

Fiziksel sağlık sonuçları, yaralanmalar, alkol-hap-uyuşturucu madde bağımlılıkları, yaralayıcı sağlık davranışları (uyuşturucu madde içmek gibi), zihinsel sağlık sonuçları, travma sonrası stres bozuklukları, depresyon, anksiyete, cinsel işlevsizlik, yeme bozuklukları, çok yönlü kişilik bozuklukları, ölümcül sonuçlar, intihar, cinayet… Tüm bu şiddet türleri bugün sayısı azımsanmayacak kadar çok kadının başından geçebilen durumlar.

Sergi 23 Ocak'a kadar Nişantaşı City’s Alışveriş Merkezi içindeki Toprak Sanat Galerisi’nde…

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.