SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Servi (Selvi) Ağacı Nedir, Nerede Yetişir? Özellikleri Nelerdir?

Merak edilen ve çeşitli mecralarda hakkında bilgi edinilmeye çalışılan çeşitli bitki ve ağaç türleri vardır. Bunlar arasında selvi ağacı da bulunmaktadır. İşte ilgiyle okuyacağınız selvi ağacı nedir, selvi ağacı nerede yetişir, özellikleri nelerdir ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

|

Boyu 35 metreye kadar uzayabilen, halk arasında servi ya da selvi olarak isimlendirilen ve çok sevilen bir ağaç türüdür.

Servi (Selvi) Ağacı Nedir? Nerede Yetişir?

Şiirlere, şarkılara ve edebi eserlere bile konu olmuş olan selvi ağacı uzun ömürlü bir ağaçtır. Selvi ağacının ömrü 2.000 yılı bulabilmektedir. Selvi ağacının dikkat çekici bir diğer özelliği ise boyudur. Selvi ağacı oldukça uzun bir ağaçtır.

Günümüzde park ve bahçelerde sıklıkla görülen selvi ağacının koyu yeşil yaprakları vardır ve selvi ağacı nemli toprakları sever. Selvi ağacının yavaş büyümesi de bir başka dikkat çekici özelliğidir. Ülkemizde her sulak yerde selvi ağacını görmek mümkündür.

Selvi Ağacının Özellikleri Nelerdir?

Selvi ağacının özellikleri şöyledir:

Yapraklarını tüm yıl korur.

Boyu 35 metreye kadar uzayabilir.

Sulu ve nemli topraklarda yetişir.

Uzun ömürlü bir ağaçtır, 2.000 yıllık selvi ağacı vardır.

 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.