SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Sentetik kan devrimi

İngiliz ve İskoç bilim adamları tıp tarihinde devrime yol açacak bir çalışmaya başladı

|

İNGİLİZ ve İskoç bilim insanları, sentetik insan kanı üretme çalışmalarına başlayarak dünyada bir ilke imza attı. Embriyonik kök hücrelerden sentetik kan üretme çalışmalarının başarıyla sonuçlanması halinde, enfeksiyon riski olmaksızın sınırsız bir kan stoku sağlanacağı bildirildi. Araştırmacılar, kök hücrelerin sınırsız olarak çoğalabilme özelliğinden dolayı, istenildiği kadar kan üretmenin mümkün olabileceğini ifade etti. 

BİLİM insanlarının, tüp bebek tedavisinden arta kalan insan embriyolarını test edip, doku reddi kaygısı olmaksızın herhangi bir hastaya nakil edilebilen O RH negatif kan grubunu geliştirebilecek embriyoları bulmaya çalışacakları kaydedildi. İskoçya Ulusal Kan Nakli Servisi’nin yöneteceği proje 3 yıl sürecek ve “Wellcome Trust” vakfı ile “İngiliz Ulusal Sağlık Servisi Kan ve Organ Nakli” kurumu da çalışmaları destekleyecek.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.