SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Şeker hastalarının yiyebileceği tatlı tarifleri

Diyabet hastalığına sahip olan insanların da beslenme tedavilerinin en önemli detayı yiyeceklerinin doğru miktarda ve belirli aralıklarla tüketmesidir. Bünye asla aç kalmamalı fakat bu aç kalmamalar doyurulacak derecede değil bünyeyi tatmin edici şekilde olmalıdır. Pasta Şefi Didar Yanar konu hakkında bilgiler verdi.

|

Şeker hastalığı, yıllarca insana fark ettirmeden sinsice bünyeye yerleşebilen bir hastalıktır. Hastalık bu sürede sağlığa dikkat edilmezse ilerleyebilir ve yüksek kolesterol, uzuvlarda kangren, körlük ve böbrek hastaları ve damar tıkanıklıklarına yol açabilir.

Şeker hastaları tatlı yiyebilirler ancak bu durum diyabet tipine ve ilerleme seviyesine göre farklılık gösterir. İçine rafine şeker eklenmemiş doğal şeker ile hazırlanmış tatlıları tercih edebilirsiniz.

İşte iki sağlıklı tarif...

Fırında kabak tatlısı

Malzemeler 

700 gr bal kabağı 

300 gr su 

Servis için 

Ceviz içi 

20 gr agave şurubu 

Hazırlanışı 

Kabakları soyup dilimleyin. Kabakları fırın poşetine koyup suyu ilave edip poşetin ağzını kapatın, üzerine kürdan ile delikler açın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişen balkabağını servis tabağına alın ve üzerine ceviz içi ve agave şurubu dökerek afiyet ile yiyin.  

Yoğurtlu meyveli dondurma

Malzemeler 

250 gr yoğurt 

50 gr bal 

Kırmızı meyveler 

20 gr yulaf 

Kuruyemiş 

Hazırlanışı 

Yoğurt ve balı iyice karıştırın. Kalan meyveleri ilave edip silikon kaplara dökerek dondurucuda en az 5 saat bekletin. Donduktan sonra afiyet ile yiyin. 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.