Sedef Hastalığı Bulaşıcı Mı? Sedef Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?
Sedef hastalığı, tedavi edilebilen hastalık türlerinden biridir. Pozitif düşünce sistemi ile tedavisi oldukça kolay olan bu hastalık için hastaların iyi ruh hali içerisinde olmaları önerilmektedir. Bulaşıcı olup olmadığı merak edilen sedef hastalığı için toplumsal önyargılar oldukça fazladır. Bu hastalığa yakalanan kişilerin sosyal hayattaki duyumlardan etkilenmemesi gerekir. Sedef hastalığı bulaşıcımı konusu ile ilgili detayları derledik.
Sedef hastalığı erken tedavi ile birlikte kontrol altına alınabilen hastalık türlerinden biridir. Dünya nüfusunun yaklaşık %2’lik bölümü etkileyen bu hastalık kişilerde kronik olarak görülmektedir. Tekrar edilebilen bu hastalık genetik olarak kişilerin DNA’sına geçmektedir. Deride kızarıklıklar ve dökülmeler ile fark edilen bu hastalık hakkında pek çok bilgi bulunmaktadır.
Sedef Hastalığı Bulaşıcı mı?
Sedef hastalığı bulaşıcı bir hastalık değildir. Genel olarak kişilerin ailesinde bulunan bu hastalık kişiye kronik olarak geçmektedir. Deride kızarıklıkların ve pul pul dökülmelerin meydana gelmesi ile sedef hastalığı anlaşılmaktadır. Herhangi bir tehlikesi olmayan bu hastalık tedavi edilebilir hastalık türlerinden biridir.
Kişinin kendisini iyi hissetmesi ve pozitif düşünmesi ile bu hastalık daha kısa sürmektedir. Sedef hastalığı tedavi edilse bile tekrarlanabilen hastalıklar arasında yer almaktadır. Genellikle diyabet, obezite ve hipertansiyon olan kişilerin dikkat etmesi gerekmektedir.
Sedef Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?
Sedef hastalığı tedavisi için ilk olarak hastalığın şiddeti ölçülmektedir. Derideki kızarıklıkların ve dökülmelerin az olduğu kişilerde merhem ve ilaç tedavileri uygulanmaktadır. Yalnızca belirli bir bölgede oluşan bu hastalık için ilaç içerikli losyon tedavisi uygulanarak hastalığın şiddeti önlenmektedir.
Hastalığın ilerlediği durumlarda ise kişiye fototerapi uygulanmaktadır. Ultraviyole ışınlar ile bölgeye ışın tedavisi yapılarak hastalık kontrol altına alınmaktadır. Bunun yanı sıra düzenli iğne ve ilaç tedavileri ile bu hastalığın yenilenmesi de önlenmektedir.
Sedef Hastalığı Kimlerde Görülür?
Kronik sedef hastaları genellikle aile içerisinde bu hastalığa sahip olan kişilerde görülmektedir. Bunun yanı sıra 15 ila 30 yaş aralığındaki herkeste görülebilen hastalık türlerinden biridir. Genetik olarak aktarılan bu hastalık kadın ve erkeklerde eşit oranda görülme riskine sahiptir.
Sedef Hastalığını Hızlı Tedavi Etmek İçin Neler Yapılmalıdır?
● Yaşam kalitesini yükseltecek hobiler edinme
● Stres ve sıkıntı duygularından soyutlama
● Cilt yapısına uygun nemlendirici kremler kullanma
● Enfeksiyonlara karşı kişinin kendisini koruması
● Sağlıklı ve düzenli beslenme
● Spor ve egzersiz yapma
● Ilık su ile duş alma
● Doğal ve sağlıklı besinler tüketme
● Sigara ve alkol başta olmak üzere zararlı maddelerden kaçınma sedef hastalığı tedavisini hızlandırmaktadır.