SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Sarımsak ve soğan kokusuna karşı öneriler…

Sarımsak ve soğan yemeklere ve salatalara müthiş bir tat katsa da ağız kokusuna neden olduğu için genellikle uzak durmaya çalışırız. İşte vücudumuz için pek değerli olan bu besin maddelerinin kokusundan kurtulmak için izleyebileceğimiz yöntemler…

|

1. Sarımsak sonrasında yenilmesi gereken besinler:

Ağız kokusunun en bilinen yöntemi birkaç taze maydanoz tüketmektir. Bir bardak naneli çay ya da nane yaprakları da faydalı olacaktır.

Patates püresi, mantar ve havuç da sarımsağın kötü kokusunu pasifize eder. Bu nedenle restoranda ya da evde sarımsaklı bir yemeğin yanında bu besin maddelerini tercih edebilirsiniz.

Sarımsak kokusundan kurtulmanın en hızlı yolu güçlü nane aroması içeren bir sakız çiğnemektir.



Bir bardak yeşil çay soğan kokusundan kurtulmanızı sağlar. limonata içmek ya da birkaç parça limon çiğnemek de aynı görevi görecektir.

Ancak limonatayı evinizde hazırlamanız dişleriniz için daha faydalı olacaktır. Çünkü hazır satılan limonatalarda aşırı miktarda şeker ve koruyucu madde bulunmaktadır.

3. Diş fırçanız yanınızda bulunsun

Ufak bir diş fırçası ve macunu mutlaka çantanızda bulunmalıdır. Yoğun geçen ve planlamanın pek de mümkün olamdığı günlerde akşamın nerede biteceği belli olmayabilir. Ofiste çalışırken aniden kendinizi bir yemekte bulabilirsiniz. Yada arkadaşlarla çıkılan yemekte soğan ya da sarımsak yemek durumunda kalabilirsiniz. İşte bu gibi durumlarda lavaboya gidip 5 dakikanızı diş fırçalamaya ayırmak kendinizi rahat hissettirecektir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.