SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Sarımsak gıda zehirlenmesine iyi geliyor

Washington Üniversitesi’nden araştırmacılar sarımsağın içerisinde bulunan bir maddenin gıda zehirlenmesine iyi geldiğini açıkladı.

|

Ciddi gıda zehirlenmesine neden olan Campylobacter bakterileri genellikle kümes hayvanlarının etinde bulunur. Uzmanların sarımsağın içerisinde buldukları bileşiğin bu bakteri kolonilerinin içine sızarak yok olmalarını sağladığı belirlendi. Üstelik bu bileşikler gıda zehirlenmesine karşı verilen antibiyotiklerin 100 kat daha fazlası etkiye sahip olarak görülüyor.

Üniversite profesörlerinden Barbara Rasco, sarımsağın içerisindeki “diallyl sulfit” maddesinin yiyeceklerin dezenfekte edilmesinde kullanılabileceğini vurguluyor.

Uzmanlar gıda zehirlenmesi durumunda elbette önce doktora başvurulması gerektiğine değiniyor. Ancak zehirlenme riskini azaltmak için yemeklerin içine sarımsak eklemenin akıllıca olacağına değiniliyor.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.