Sağlık için soğan yiyin!
Alternatif tıbbın baştacı soğan, kanserden kalbe kadar her türlü hastalığa deva oluyor. Sarı ve beyaz renkli olanlar daha da faydalı.
ABD'li ünlü bilimadamı Prof. Dr. Victor Gurewich'in, kalp hastalarına önerdiği tek şeyin ''soğan yemek'' olduğunu kaydeden Prof. Dr. Türk, soğanın, kandaki kolesterol oranını düşürdüğünün ve ''iyi kolesterol'' olarak bilinen HDL'yi yükselttiğinin araştırmalarla kanıtlandığını anlattı.
''Şeker hastaları için ideal besin"
Soğanın, eskiden beri şeker hastalarını tedavi etmek için kullanıldığını, 1923 yılında yapılan bir araştırmada, soğanda kandaki şekeri azaltan maddelerin bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Türk, hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda da soğanın hem tansiyonu hem de kan şekerini düşürdüğünün tespit edildiğini kaydetti.
Prof. Dr. Türk, soğanın, aynı zamanda doğal bir antibiyotik olduğuna dikkati çekti. Rus bilimadamlarının, soğanın birçok bakteriyi en iyi şekilde yok eden sebze olduğunu, ağızda oluşan bir yaranın, soğan çiğnenmek suretiyle yok edilebileceğini öne sürdüklerini bildiren Prof. Dr. Türk, eskiden savaşlarda askerlerin yaralarını tedavi etmek için de kullanılan soğanın, acıyı aldığına, uykusuzluğa iyi geldiğine, sinirleri yatıştırdığına ilişkin görüşler bulunduğunu dile getirdi.
Prof. Dr. Türk, ''Her türlü hastalığı yenen, mucize bir besin'' olarak nitelendirdiği soğanın sağlığa faydalı olabilmesi için tüketimle ilgili şu önerilerde bulundu: