SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Sağ El Orta Parmak Eklem Ağrısı Neden Olur?

Günlük yaşantımızın çok önemli bir parçası haline gelen bilgisayar ve telefonlar insan anatomisini olumsuz etkileyen teknolojik ürünleri uzun bir süre kullanmak, ellerde çeşitli ağrılara ve sorunlara yol açabiliyor. Sinir sıkışmaları, kireçlenme, kas ve tendonlarda yorgunluk gibi pek çok sorun iş ve sosyal yaşamı olumsuz yönde etkiler. Sağ el orta parmak eklem ağrısı neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

|

Gün içinde eller sürekli kullanılmak zorunda kalıyor. Her yaş ve cinsiyette el ile ilgili yaşanan sorunlar yaşanabiliyor. Çalışma hayatına bağlı olarak bazen yaralanmalar yaşanabileceği gibi, yaşın ilerlemesi ile birlikte elde kireçlenmeler de ortaya çıkabilir.

Sağ El Orta Parmak Eklem Ağrısı Neden Olur?

Çocuklarda, gençlerde ve masa başında çalışan kişilerde daha çok teknolojik aletlerin aşırı kullanımından kaynaklı olarak, kümülatif travma ismi verilen kas yorgunluk hastalıkları ve birikici yaralanmalar, sinir sıkışmaları ve tendon iltihapları görülür.

Sağ el orta parmakta yaşanan eklem ağrıları da genellikle teknolojik aletlerin aşırı kullanımından kaynaklanıyor. Belli bir yaşın üzerindeki insanlarda sıkça görülen kireçlenme 30-40’lı yaşlarda daha çok başlayabilir. Özellikle de bağları doğumsal olarak gevşek olan kişilerde küçük bir zorlamaya bağlı olarak meydana gelen eklem uyuşmazlıkları kireçlenmeyi tetikleyebilirler. Erken dönemde ortaya çıkan ağrılarla kendini belli eden kireçlenme, diyabet ya da tiroit gibi hastalıklar nedeni ile de oluşabilir.

Parmak Ağrısı Neden Olur?

Parmak ağrısı, pek çok nedenden dolayı parmakta meydana gelen bir rahatsızlıktır. Parmaklarda ortaya çıkan bu ağrı bazen hafif bazen de şiddetli olabilir. Bu nedenle de ağrıya yol açan durumları tespit ederek tedavi yollarını bulabilirsiniz. Parmaktaki ağrı, tedavi edilmediği sürece parmaklarınız ağrımaya devam eder. Bu nedenle de parmaklarınızda herhangi bir ağrı hissedersiniz tedavi olmayı tercih etmeniz gerekir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.