SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Rokanın faydaları

Roka, balığın yanında servis edilen ve salatalarda kullanılan yeşil bir sebzedir.

|

Marula benzeyen yaprakları olan roka, tadı biraz acı olsa da balık sevenlerin vazgeçemediği bir bitkidir. Akdeniz mutfağına özgü bu bitki Roma döneminden beri salatalarda ve çiğ olarak kullanılmaktadır. Romalılar rokayı yağ içerise koyarak yerdi. Ayrıca afrodizyak etkisi de bulunan roka tıbbi gerekçeler için de tüketilirdi.

Roka kalori açısından çok düşük değerlere sahiptir ve özellikle A, C vitaminleri ve folat içerir. İçerisinde bol miktarda kalsiyum ve magzenyum da bulunur. Zeytinyağında hafif sote edilen rokanın tadı muhteşemdir.

Etlerin yanında, salatalarda ve balıkların yanında kullanılan roka, kilo verdirici özelliğiyle bilinir.

Zayıflatma oranı en yüksek 3 bitki ile sağlıklı kilo vermenin formülü nedir? Tıklayınız...

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.