SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Rezene çayının faydaları ve pişirme önerileri

Rezene yol kenarlarında ve kırlarda bulunan küçük sarı çiçekleri olan yeşil yapraklı bir bitkidir. Tohumunu ekerek de yetiştirebileceğiniz rezene genelde ot olarak görülür.

|

Rezene çayı ise bu bitkinin tohumlarından elde edilen, C ve B vitamini ile kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi önemli mineraller içeren bir bitki çayıdır. Rezene çayı yüzyıllardır bitkisel tedavi amaçlı olarak kullanılmaktadır.

Rezene çayının faydaları

Rezene çayı bebeklere verilebilecek kadar hafiftir ve özellikle kalınbağırsak sancılarına iyi gelir. Kasları yumuşatan ve spazmlara iyi gelen rezene gaz ve şişkinliği azaltır. Midesi bulananlar ve karın ağrısı çekenlerin kullanması uygundur.

Rezene çayı östrojenin etkilerini artırır. Bu nedenle adet öncesi sendromu, süt azlığı, menopoz belirtileri ve düşük libido gibi sorunlarda kullanılır. Rahimdeki kasları gevşettiği için adet sancıları içinde önerilmektedir.

Ağrıyan gözlere uygulanan rezene çayı da oldukça etkili bir alternatif tedavi yöntemidir. Çay soğuduktan sonra pamuk bir ped yardımıyla gözünüzün üzerinde 10 dakika kadar bekletirseniz ağrı azalacaktır.

Rezene yağı ve çayı ile sağlık bulacağınız ürün önerilerine göz atmak için tıklayın!


Rezene çayı metabolizmayı da hızlandırır ve bu sayede kilo vermeye yardımcı olur. Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Boğaz ağrılarına iyi gelir ve bronşları açar. Aynı zamanda ateşi de düşürmeye yardımcıdır.

Rezene Çayı Tarifi

  • Bir fincan sıcak suya 1–2 çay kaşığı rezene tanesi ekleyin ve demlenmeye bırakın.
  • Ekstra tat için taze portakal kabuğu koyabilirsiniz.
  • Rezene çayının etkisini uzun süre korumak istiyorsanız, kurutulmuş çekirdekleri hava geçirmeyen bir torbada serin ve kuru yerde saklayın.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.