Reaktif Hipoglisemi Nedir, Neden Olur? Reaktif Hipoglisemi Geçer Mi, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Günümüzde beslenmeye bağlı hastalıkların artması ile sağlıklı beslenme oldukça önemli olmaya başlamaktadır. Dengesiz beslenme ve sağlıklı yiyeceklerin tüketilmemesi sonucunda genetik yatkınlığı da bulunan kimselerde kan şekeri ile ilgili olan hastalıklar daha sık görülmektedir. Peki, reaktif hipoglisemi nedir, neden olur? Reaktif hipoglisemi geçer mi, tedavisi nasıl yapılır? İşte, reaktif hipoglisemi hakkında bilinmesi gereken detaylar.
Reaktif hipoglisemi halk arasında gizli şeker hastalığı olarak bilinmektedir. Kan şekerinin durumuna göre ortaya çıkan bu hastalıkta hastaların dikkat etmeleri gereken diyet programları bulunmaktadır.
Reaktif Hipoglisemi Nedir, Neden Olur?
Reaktif hipoglisemi yemek yiyen bir hastanın sürekli olarak şekerinin düşmesi sonucu ortaya çıkan bir hastalık olarak ifade edilmektedir. Bu duruma neden olan şeyin insülin hormonun düzenli ve yeterince iyi çalışmaması gösterilmektedir. Bu hastalığa sahip olan kişiler acıkmadıkları için kahvaltı yapmak istemeyebilirler. Öğle yemeklerini de çok iştahlı yememektedirler. Bu hastalık sahibi kişiler gün içinde devamlı bir şeyler yeme ihtiyacı hissetmektedirler. Hipoglisemi kan şekerinde düşmeye neden olduğu için şeker, çikolata ve tatlı yiyecekler tüketme ihtiyacını ortaya çıkaran bir durum olmaktadır.
Reaktif Hipoglisemi Geçer mi, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Reaktif hipoglisemi tıbbi tedavi gerektirmeyen ancak dikkat edilmesi gereken durumları olan bir hastalık olmaktadır. Bu kurallara uyulduğu zaman hastalığı tedavi etmek mümkün olmaktadır.
- Karbonhidrat tüketimini aza indirmek gerekmektedir. Hastanın az ama sık yemek yemesi tavsiye edilmektedir.
- Lif açısından zengin besinler tüketilerek vücut için gerekli olan protein ve kalsiyumun da alınması önemli olmaktadır.