SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Pons Nedir? Varol Köprüsü (Pons) Ne İşe Yarar, Vücuttaki Görevleri Nelerdir?

Pons, beyin içerisinde yer alan ön beyin ve beyincik ya da omurilik soğanı aralarında yer almaktadır. Beyin içerisinde enine olarak şekil alan sinir tellerinden oluşmakta olan bir yapıdır. Toplum içerisinde aynı zamanda Varol köprüsü olarak da bilinmektedir. Beyin içerisinde iki yarım küre bulunmaktadır. Bu iki yarım küre arasında bir iletim olması gerekmektedir. Varol köprüsünün beyin içerisinde ki görevi nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

|

Pons, yani diğer bir ismiyle Varol köprüsü, beyin içerisinde iki yarım küre arasında iletimi sağlamaktadır. Sinir tellerinden oluşan bir yapıda bulunmaktadır.

Pons Nedir?

Beyin fonksiyonları arasında iletimlerin olması için sinir telleri kullanılmaktadır. Özellikle iki yarım küre içerisinde büyük bir veri akışı bulunmaktadır. Varol köprüsü, beyin içerisinde yer alan iki yarım kürenin iletimlerini sağlamaktadır.

Pons, beyin içerisinde ortalama bir değer olarak 2,5 cm olarak bulunmaktadır. Pons, iki tarafta bulunmaktadır. İncelemelerde bu yönde yapılmaktadır. Ön beyin ve arka beyin arasında görev almakta olan bir yapıdır.

Varol köprüsünün beyin içerisindeki konumu, beyinciğin önünde bulunmaktadır. Bu konum aynı zamanda orta beynin altına denk gelmektedir. Beyin içerisinde önemli bir göreve sahip olmaktadır. Aynı zamanda beyin içerisinde iki bölümde yer almaktadır.

Beyin içerisinde beyaz cevher olarak adlandırılmakta olan yapı ile beyincik arasında iletimi sağlamaktadır. Aynı zamanda beyaz cevher ile medulla arasındaki iletimi sağlamaktadır. Bu şekilde beyin fonksiyonlarının iletimi sağlanmış olur.

Varol Köprüsü (Pons) Ne İşe Yarar?

Varol köprüsü, beyin içerisinde fonksiyonların kendi içerisinde iletimini sağlamaktadır. Fonksiyonlar farklı merkezlerden farklı şekilde reaksiyonlar almaktadır.

2.5 cm olarak ölçüsü bulunmakta olan Pols, orta beynin altında yer almaktadır.

Beyin içerisinde sinirsel tel yapısı ile beyincik, medulla ve beyaz cevher arasında iletimi sağlamaktadır.

Varol Köprüsünün Vücuttaki Görevleri Nelerdir?

Varol köprüsü, aynı kas özelliklerine sahip olan uzuvların, aynı anda farklı işlemlerde kullanılmasını sağlamaktadır. Bunu yapmasında beyin içi iletimleri sağlamaktadır.

Solunum sisteminin çalışmasında görev alan büyük bir kısım, Varol köprüsünde yer almaktadır.

Bilgi gönderimi sağlayarak, vücudu daha işlevsel bir şekilde kullanmanın yolunu açmaktadır. Özellikle aynı kas türlerinin farklı şekillerde çalışmasında görev almaktadır.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.