SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Pnömokonyoz Nedir, Neden Olur? Pnömokonyoz Kimlerde Görülür?

Pnömokonyoz, ülkemizde en çok görülen mesleki akciğer hastalıklarından biridir. Aynı zamanda da önlenebilir meslek hastalıklarının başında yer alır. İş sağlığı hizmetlerinin her aşamasında etkin koruma ve önleme yöntemleri ile pnömokonyoz kontrolünün sağlanması mümkündür. Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği yönünden etkin ve düzenli izlem uygulandığı için pnömokonyoz bakımından kontrol altına alınması beklenir. Pnömokonyoz nedir sizler için derledik.

|

Pnömokonyoz, meslek hastalığı olarak da bilinir. Bu hastalık, kömür madenciliği işletmelerinde çalışan kişilerde sıkça rastlanır.

Pnömokonyoz Nedir?

Pnömokonyoz, akciğerin toz hastalıkları olarak bilinen pnömokonyoz hastalığı, akciğerlerde inorganik tozların birikmesi ve buna bağlı olarak gelişen doku reaksiyonudur.

Pnömokonyoz Neden Olur?

Pnömokonyoz, akciğerlerde inorganik toz birikmesi ve bunların reaksiyona girmesi sonucunda oluşur. Pnömokonyozlar tazminat ve maluliyet incelemesine tabi tutulan resmi mesleki solunum hastalıklarının hemen hemen yarısını oluşturur.

Pnömokonyoz Kimlerde Görülür?

Pnömokonyoz, genellikle maden işletmeciliğinde çalışan kişilerde görülen bir meslek hastalığıdır. Pnömokoyoz yapıcı işlerde çalışan kişilerde toz kontrol önlemlerinin alınma durumuna göre de görülme sıklıkları ise, %1 ile %50’lere kadar varan sıklıkta görülebilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.