SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Patates krizine aşçılar el koydu

Patates krizine aşçılar el koydu

|


Antalyalı aşçılar, elde kalan 2.5 milyon ton patatesin tüketimini artırmak için en 'tatlı' yolu buldu. Patatesli tatlılar hem göze hitab etti, hem mideye


       Üretim fazlalığı yüzünden çiftçinin elinde kalan 2.5 milyon ton patatesin tüketimini sağlamak amacıyla harekete geçen bakanlıklar ve bazı belediyelere, Antalya'nın lüks otelleri de destek verdi.
       Elde kalan dev stoğu eritebilmek amacıyla Tarım Bakanlığı'nca yatılı okullar ve kışlalarda tüketilmesi önerilen, belediyeler tarafından halka ücretsiz dağıtılan, tıpkı fındık gibi reklam filmi çevrilmesi planlanan patates için kolları sıvayan Antalya'daki lüks Talya Otel'in başaşçısı ve ekibi, bir ay süren çabalarının ürünlerini dün sergiledi.

Dondurması yolda

       Kent merkezindeki beş yıldızlı Talya Otel'in mutfak şefi aşçıbaşı İbrahim Güler, ekibiyle birlikte bir ayda tam 18 çeşit patates tatlısı üretti.
       Tarttan şöbiyete, 'mousse'tan sütlaça kadar birçok tatlıyı patates kullanarak pişiren, hatta yalnızca patates kullanarak baklava yapmayı bile başaran Güler ve ekibi, 'patates dondurması' konusunda da son aşamaya geldiklerini belirtti.
       Patatesten daha farklı yemekler, çorbalar ve tatlılar yapılabilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Güler, "Arkadaşlarımla patatesi Türk mutfağına kazandırabilmek için günün büyük bölümünü mutfakta geçiriyoruz. Patates baklavasının ardından, yeni yemekler ve çorbalarla birlikte patates dondurmasını da vatandaşa tattıracağız" dedi.

Patates baklavası nasıl yapılır?

       Güler'in keşfettiği patates baklavasının altı kişilik tarifi şöyle:
       Malzemeler: 250 gram patates unu, 500 gram patates, 250 gram patates nişastası, iki yumurta, 400 gram şeker, yarım litre süt.
       Yapılışı: Patates unu, patates nişastası, iki yumurta ve 250 mililitre süt kullanılarak baklava hamuru yapılır. Ceviz, fıstık veya kaymak yerine kulanılacak 500 gram patates, kabukları soyulduktan sonra iyice yıkanarak sütte haşlanır. Açılan baklava hamurunun arasına haşlanan patatesler rendelenir, 250 derecelik ısıdaki fırında pişirilir. Patatesin haşlandığı süte, 400 gram şeker katılarak kaynatılır ve baklavanın üzerine dökülür. Afiyet olsun..


© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.