Pastacı Rapunsel ile Glutensiz Tatlılar!
Pastacı Rapunsel'in glutensiz pastalarının görünüş ve tat bakımından diğer pastalardan hiçbir farkı yok.
Gluten, birçok insan için mide-bağırsak kanalı yoluyla kolaylıkla sindirilebilen normal bir proteinken bazı kişiler gluteni sindiremediklerinden çölyak hastalığı olarak adlandırılan gluten intolerantıyla yaşamak zorundalar.
Bu da glutensiz beslenenen insanların günlük yaşamda sıkça tükettiğimiz birçok besinden uzak durmaları anlamına geliyor.
Glutensiz beslenenler için pasta, kurabiye ve kek bulabilmek ise neredeyse imkânsızken kendisi de glutensiz beslenmek durumunda olan Pastacı Rapunsel (Didem Özcan) tamamen katkısız maddelerde, üstelik gluten içermeyen ürünlerle pasta yapmaya başladı.
En taze meyveler, İsviçre çikolataları ve büyükanne usulü yapılan kreması ve katkı maddesiz şeker hamuruyla yapılan kişiye özel bu pastalar hem sağlıklı hem de şık. Pastanın yanı sıra kurabiye ve cupcakeler de glutensiz olarak yapılabiliyor.