Pampas Otu Nedir? Pampas Çiçeğinin Dökülmemesi İçin Ne Yapılır?
Son dönemin popüler aksesuar ürünlerin olan pampas otu yaprakları keskin bir bitkidir be çok hızlı büyür. Pampas otu Güney Amerika’da yetişen saz püskülü, pampas grass isimleri ile de anılmaktadır. Kendiliğinde yetişen pampas otunun güçlü ve sağlam yapısı bulunur. Genellikle kurutularak evlerde dekoratif amaçlı kullanılmaktadır. Pampas otu besin olarak tüketilmez. Sadece görsel güzelliği nedeniyle tercih edilir. Ancak her kuru çiçek gibi pampas otunun da dökülme problemi var. Dökülmemesi için bazı yöntemler bulunuyor. Pampas otunun dökülmemesi için ne yapılır? “Pampas Otu Nedir?” içeriğimizden detaylı bilgi edebilirsiniz.
Evlerde dekoratif ürün olarak sıkça tercih edilen pampas otunun ana varanı Güney Amerika’dır. Kendiliğinden yetişen bu bitkinin 25 farklı türü bulunur. Boyları 3 metreye kadar uzanan pampas otu kimisi açık renk ve pelüş görünümlü, kimisi ise daha koyu renk ve başak gibi taneli olabiliyor.
Pampas Otu Nedir?
Pampas otu mutfak banyo gibi farklı mekanlarda sağladığı uyumla sıkça tercih edilen bitkiler arasında yer alıyor. Bol güneş seven bu bitki kendiliğinde yetişiyor. Yaprakları yeşil ve keskin olan pampas otunun 25 farklı çeşidi bulunur. Türkiye’de de oldukça yetiştirilir. Güçlü ve sağlam yapısı bulunan bu bitki evlerde kurutularak dekorasyon amaçlı kullanılıyor. Ancak pampas otunu kuruturken dikkatli olmak gerekiyor. Pampas otu kuruturken kesinlikle güneş ışığına ihtiyaç duyulur.
Pampas Otunun Dökülmemesi İçin Ne Yapılır?
- Pampas otunu vazoya koymadan önce nazik bir şekilde sallamalısınız. Bu sayede dökülmeye meyilli olan yaprakların önceden dökülmesini sağlar ve sonradan bu yaprakların yoğun bir şekilde dökülmesinin önüne geçersiniz.
- Bir bahçe makası yardımıyla istediğiniz boya göre pampas otunun sapını dikkatli bir biçimde kesmelisiniz.
- Pampas otunu dilediğiniz şekilde konumlandırın ve ardından saç spreyini yaprakların üzerine sıkın. Bu sayede yapraklar düzgün duracak ve dökülmenin önüne geçilecek
- Kurutulmuş pampas otu sulanmaz. Ancak yaprakların bakımını dolgun görünmelerini sağlayabilirsiniz. Bunun içi su dolu bir fısfıs sayesinde yaprakları sulamak. 15 cm uzaklıktan sulayın. Ancak fazla su vermediğinizden emin olun.