SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Opa Aşısı Nedir, Neden Yapılır? Opa Aşısı Ne Zaman Yapılmalıdır?

Bir aşı olarak öne çıkan OPA, özellikle çocuklar açısından önemli bir yere sahiptir. Bu aşı hakkında bilgi almak isteyen pek çok kişi ise internet üzerinden bilgi almaya çalışıyor. Peki OPA aşısı nedir, neden yapılır? OPA aşısı ne zaman yapılmalıdır tüm detayları ile derledik.

|

Çocuk felci aşısı olarak da bilinen OPA genel anlamda iki farklı şekilde ele alınır ve uygulanır. Özellikle bu tür hastalıktan korunmak için en önemli yöntemler içerisinde geldiğini ifade etmek mümkün.

 OPA Aşısı Nedir?

 Çocuk felcine karşı kullanılan aşı çeşidi OPA olarak bilinmektedir. Aynı zamanda uzun haliyle Oral polio aşısı olarak da bilinir. Damla şeklinde gerçekleştirilen bir yöntemi olması ile beraber, aynı zamanda koldan yapılan aşı kapsamında ele alınır. Çocuklar için bu açıdan önemli bir yere sahip olan aşı çeşitleri içerisinde geldiğini ifade etmek mümkün.

 OPA Aşısı Neden Yapılır?

 Özellikle vahşi çocuk felci virüsünün ortadan kaldırılması ve yok edilmesi için uygulanan bir yöntemdir. Özellikle OPV nadiren felci uğratma tehlikesi yarattığı için, bu aşı çocukları için ele alınır. Böylece çocuk felci üzerinden virüsün yok edilmesi için belirli bir dönem içerisinde OPA aşısı gerçekleştirilir.

 OPA Aşısı Ne Zaman Yapılmalıdır?

 Opa aşısı çocuklarda 6. ayını doldurması ve 18. ayını yine doldurması üzerinden yapılır. Bu durum daha çok damla üzerinden gerçekleşir. Aynı zamanda ilkokul 1'e geçmiş olan çocuklar için dörtlü karma aşısı içerisinde bir kez daha uygulanır.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.