SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Ölümüne sörf

Avustralyalı fotoğrafçı Phil Gallagher tarafından çekilmiş bu fotoğraf ilk bakışta, bir sörfçünün dalgalarla boğuştuğunu gösteren sıradan bir enstantane gibi görünüyor.

|

Ancak daha dikkatli bakıldığında yaklaşık 185 kiloluk bir büyük beyaz köpekbalığının fotoğraftaki sörfçüye 1-2 metre mesafede “pusuya yattığı” fark ediliyor.
Avustralya’nın batısında yer alan Perth sahilinde kıyıdan 3.5 kilometre açıkta çekilmiş bu fotoğrafın kahramanı  21 yaşındaki İrlandalı Fergal Smith, köpekbalığının  varlığını fotoğrafları görene kadar fark etmedi.
Avustralya’daki “Surfing Life” dergisi de Smith’i “ayın sörfçüsü” seçti. Büyük beyaz köpekbalığının 1876’dan bu yana Avustralya kıyılarında toplam 27 kişinin ölümüne yol açtığı kaydedildi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.