SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Olanzapin Nedir, Ne İşe Yarar? Olanzapin Etken Maddesi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

İnsanlarda düşünüş, davranış ve duyuş alanlarında meydana gelen bozukluklar ruhsal hastalıkların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Kişilerin çeşitli sebeplerden dolayı toplumdan kendilerini soyutlayarak içlerine kapanmaları ve çevreleri ile çatışma halinde olmaları ruhsal hastalıklarının sonuçlarından birkaçı olmaktadır. Olanzapin de bu anlamda ele alınması gereken bir kavram olmaktadır. Peki, olanzapin nedir, ne işe yarar? Olanzapin etken maddesi hangi hastalıklarda kullanılır detayları ile derledik.

|

Olanzapin, ruhsal hastalıkların tedavi edilmesi aşamasında kullanılan bir ilaç olarak ifade edilmektedir. Hastalığın seyrine göre kullanımı belirlenen bu ilaç hastalığı kontrol altına almayı sağlamaktadır.

 Olanzapin Nedir, Ne İşe Yarar?

 Olanzapin adı verilen etken madde FDA tarafından özellikle şizofreni ve hipolar hastalıklarının tedavisinde kullanılması uygun görülmüş atipik antipsikotik olarak ifade edilmektedir. Bu etken madde şizofreni ve buna benzeyen psikotik bozuklukların tedavi edilmesi aşamasında kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda olanzapin etken maddesinin hastalığın nüks riskini azalttığı ortaya konmaktadır.

 Olanzapin etken maddesinin yaygın olarak görülen yan etkileri kilo ve iştah artışı ile ağız içinde kuruluk hissi olmaktadır. Uzun süre kullanımının güvenilir olduğu bu etken madde ruhsal hastalıkların tedavisi için iyi sayılan alternatifler arasında yer almaktadır.

 Olanzapin Etken Maddesi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

 Olanzapin adı verilen etkin madde en çok şizofren hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır. Bunun dışında travma sonrası oluşan stres bozukluklarında, otizm hastalığında ve anoreksiya hastalığında kullanıldığı belirtilmektedir.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.