SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Öğütülmüş keten tohumu daha mı yararlı?

Çoğu beslenme uzmanı sindirimi daha kolay olduğu için öğütülmüş keten tohumunu önermektedir.

|

Keten tohumu öğütülmediği takdirde bağırsaklara tam öğütülmeden ilerler. Bu nedenle tüm besin değerleri alınmamış olur.

Yüksek lif ve omega-3 yağ asidi miktarı ile bilinen keten tohumu genellikle sindirim sistemi sorunları olanlar tarafından tüketilir.Hem taneleri hem de yağı kolesterolü düşürür, kalp rahatsızlıklarına iyi gelir. Keten tohumu yağı da omega-3 içerse de tanelerdeki lifler yağ içerisinde bulunmaz.

Pek çok aktarda keten tohumu öğütülmüş ya da tane halinde satılmaktadır. Kahve öğütücüsünden kolayca ezilebilen keten tohumu taneleri hava almayan bir kap içerisinde aylarca sakalanabilir. Buzdolabında ise tazeliği korunabilir.

Tıp uzmanları günlük olarak omega-3 almak konusunda bir öneride de bulunmamış olsa da 1,1 veya 1,6 gram yetişkinler için uygundur. ! tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumunda 1,6 gram omega-3 yağ asidi bulunur.

Keten tohumu çeşitleri ve faydaları için Tıklayınız...

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.