SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Nöbet Geçirmek Ne Demektir? Nöbet Belirtileri Nelerdir, Nöbet Esnasında Ne Yapılmalıdır?

Nöbet geçirmek ne demektir? Nöbet geçirmek nasıl olur? Nöbet geçirmenin belirtileri nelerdir? Kimlerde nöbet geçirmek daha sık görülür? Nöbet geçirmek hayati tehlike oluşturur mu? Nöbet geçiren bir kişiye nasıl müdahale edilmelidir? Nöbet geçirmek esnasında yapılması gerekenler nelerdir? Nöbet geçirmek ne demektir ve nöbet geçirme esnasında yapılması gerekenler hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

|

 Nöbet geçirmek beynin normal aktivitesinin aniden yaşanan bir şekilde bozulmasıyla elektriksel aktivitenin aksamasıyla ortaya çıkan bir durumdur. Nöbet geçirmek nörolojik bir durum olarak kabul edilmektedir.

 Nöbet Geçirmek Ne Demektir?

 Nöbet geçirmek beynin normal aktivitesinde ortaya çıkan ani bozulmalar anlamına gelmektedir. Nörolojik olan nöbet durumunda vücutta kasılmalar ani değişmeler oluşmaktadır. Motor aktivitelerde bozulmalar görüldüğü gibi tüm bu değişiklikler belirli bir süre devam edebildiği gibi uzun da sürebilmektedir. Epilepsi hastalarında sıklıkla görülen nöbetler başka hastalıklarda da ortaya çıkabilmektedir.

 Nöbet Belirtileri Nelerdir?

 Nöbet belirtileri arasında sıklıkla hafıza kaybı, titreme, idrar kaçırma, bayılma, kontrolsüz hareketler ve bilinç kaybı görülmektedir. Nöbet geçiren bir hasta nöbet sonrasında şaşkınlık, halsizlik, bitkinlik ve kokulara karşı hassasiyet göstermektedir. Nöbet geçirmek tehlikeli olabilecek birçok hastalığın belirtisi veya özelliği olmaktadır.

 Nöbet Geçirme Esnasında Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Nöbet geçirme esnasında hastanın rahat nefes alabilmesi için üzerindeki kıyafetlerin nefes almasına engel olmaması sağlanmalıdır.

Hastanın sağlığı için nöbet geçiren hastanın zarar görmemesi için etrafındaki sert ve rahatsız edecek cisimler uzaklaştırılmalıdır.

Yaralanmalara karşı nöbet geçiren hastanın düşme ihtimali olacağından kafasını çarpmaması sağlanmalıdır.

Nöbet geçiren hastanın ağzındaki tükürüğün nefes almasını engellememesi için yana doğru yatırılarak nefes almasını sağlamak gerekmektedir.

Kişide epilepsi rahatsızlığı var ise kalp masajı yapılmaya gerek olmamaktadır. Hastanın sakince bırakılarak rahatlaması sağlanmalıdır.

Nöbet esnasında kolonya veya ilaç verilmeye çalışılması yanlış bir davranış olmaktadır. Daha çok hastanın rahat edebileceği şekilde ortam hazırlanmaya çalışılmalıdır. Nöbet geçiren hastaya su verilmesi de nefes almasına engel olabilmektedir.

Nöbet geçiren hastanın hareketleri istemsiz şekilde olacağı için engellenmeye çalışılmaması gerekmektedir. Nöbet geçiren hastanın zarar görmemesi için nöbetine seyrini tahmin ederek kişinin hareketleriyle zarar almasını engellemek gerekmektedir.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.