SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Nesli tükenen vaşağı muhtar boğarak öldürdü

Bir muhtar, soyu tükenmekte olan hayvanlar arasında bulunan ve bahçesine giren Anadolu vaşağını boğdu

|

Sivas’ın Suşehri ilçesinde bağlı Çataloluk beldesi Serpinti mahallesi muhtarı Hacı Ahmet Tunç, bahçesinde gördüğü ve nesli tükenmekte olan hayvanlardan bir Anadolu vaşağını boğarak öldürdü. Sabah erken saatlerde bir komşusunun bahçede yatan garip bir hayvan gördüğünü söylemesi üzerine merak edip bakmaya gittiğini söyleyen Tunç olayı şöyle anlattı:

‘Taş attım, kaçtı’

“Daha önce hiç görmediğim bir hayvanla karşılaştım. Zehirlenmiş olabileceğini düşündüm. Sevmek için yanına yaklaştığımda birden üzerime atladı. Yarım saat boğuştuktan sonra boğazını sıkarak öldürdüm. Hayvanın bazı yerlerinde yaralar var. Daha önceden belki köpekler tarafından ısırılmış olabilir.”
Çeşitli yerlerinden yaralanan Tunç’a Suşehri Devlet Hastanesi’nde tetanos ve kuduz aşısı yapıldı, yaralarına pansuman yapıldı.
Anadolu vaşağının normalde insanlara saldırmayan ve onlardan kaçan ürkek bir hayvan olduğunu belirten Sivas Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, Tunç’un evinin altındaki ambarda beklettiği vaşak ölüsünü inceleyeceklerini söyledi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.