Nefes Alırken Batma Hissi Neden Olur? Sırt Ağrısı Ve Batma Nasıl Geçer?
İnsanlık için vazgeçilmez unsurların başında şüphesiz nefes alıp verme gelir. Ancak bazı durumlarda nefes alırken batma sorun ile karşı karşıya kalınır. Peki nefes alırken batma hissi neden olur? Sırt ağrısı ve batma nasıl geçer? İşte bu konuda merak edilenler.
Vücutta meydana gelen bazı sorunlar ile beraber buna karşı bir reaksiyon oluşur. Özellikle nefes alıp verirken batma söz konusu olduğu vakit, solunum sistemi buna karşı bir uyarı verir. Bu konuda eğer nefes alıp verirken bazı problemler ile karşı karşıya kalınıyorsa, altında yatan birtakım sebepler olabilir.
Nefes Alırken Batma Hissi Neden Olur?
Günlük eylemlerin en önemli hususları içerisinde şüphesiz nefes alıp verme gelir. Ancak bu gerçekleşirken bazı durumlarda solunum sistemi üzerinde birtakım ağrı ve batmalar oluştuğunda, vücut bu konuda uyarı verir. Özellikle göğüs, sırt ve karın bölgesinde meydana gelebilecek bu batmaların bazıları hafif seyrederken bazıları ise ciddi sorunlar ile karşı karşıya bırakabiliyor.
Bu konuda nefes alırken batma hissinin oluşmasını temelinde hareket sistemi yatar. Özellikle bu durum ağrı ve tutulmalar ile beraber, duruş bozukluğu ya da bazı zorlanmalar yaratabilmektedir. Bu temel ile beraber ayrıca birçok farklı problem nefes alırken batma hissine yaratabilmektedir.
- Hareket sisteminden kaynaklı problemler.
- Stres
- Günlük yaşanan gerginlik
- Akciğer kaynaklı batma hissi
- Zatürre
- Bronşit
- Akciğer zarı iltihaplanması
Bu ve benzeri rahatsızlıklar ile beraber nefes alıp verirken batma hissi oluşabilir. Yaşanabilecek olası belirtiler ile beraber mutlaka erken bir zamanda doktora başvurmak en önemli husustur. Zamanında yapılacak teşhis ve tetkikler ile beraber, buna uygun olarak altta yatan nedenler eşliğinde tedavi yöntemi uygulanır.
Sırt Ağrısı ve Batma Nasıl Geçer?
Nefes alıp verirken batma özellikle sırt bölgesinde yaygın olarak görülür. Birtakım nedenlerden dolayı oluşabilecek problemlerin bazıları hafif geçer bazıları ise ciddi sorunlar yaratabilir. Bu konuda öncelikle ağrının nedenleri ortaya çıkarılması gerekir. O yüzden şikayetlerin dinlenmesi, fiziki muayene ve MR ile beraber EMG gibi uygulamalar ele alınır. Böylece buna bağlı olarak lokal üzerinden kullanılacak olan merhemler ve kas gevşetici çeşitleri değerlendirilir. Aynı zamanda ilaç tedavisinin yanı sıra bir takım tedavi unsurları öne çıkar.
- Akupunktur
- Nöral terapi
- Masaj yöntemi
- Soft lazer
Bunların dışında ayrıca stresten uzak durmak, eğlenceli aktiviteler gerçekleştirmek ve Tatile çıkmak gibi unsurlar da bu sorundan kurtulma imkanı sağlar.